«Δίπλα στη Γυναίκα»: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό εγκύων

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό εγκύων, ξεκινά ο Σύλλογος Φίλων Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου, με αφορμή τον πρόσφατο τραγικό περιστατικό θανάτου μιας ανεμβολίαστης λεχώνας.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίπλα στη Γυναίκα» και περιλαμβάνει διαδικτυακά ενημερωτικά μηνύματα για τη σημασία του εμβολιασμού ειδικά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

Απαραίτητος ο εμβολιασμός εγκύων 

Όπως τόνισε  ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, καθηγητής κ. Νίκος Βλάχος, «όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα, όλες οι έρευνες, όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι οι εγκυμονούσες θα πρέπει να εμβολιάζονται κανονικά. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντένδειξη εμβολιασμού κατά την εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό. Αντίθετα, ο μη εμβολιασμός εκθέτει και τη μητέρα και το παιδί σε σημαντικούς κινδύνους».

Σημειώνεται ότι πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέδειξε ότι η εγκυμοσύνη σχεδόν διπλασιάζει τις πιθανότητες νόσησης με COVID 19.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου, ιατρός κα. Πόπη Καλαϊτζή ανέφερε ότι «διαπιστώνεται μια επικίνδυνη επιφυλακτικότητα εμβολιασμού των εγκύων και των γυναικών που επιθυμούν να μείνουν έγκυες. Η επιστημονική κοινότητα έχει δώσει προ πολλού μια ξεκάθαρη απάντηση όχι μόνον για το ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για τις εγκύους, αλλά κυρίως για το ότι η χορήγησή τους διασφαλίζει μια ομαλή κύηση εν μέσω της πανδημίας.

Είναι κατανοητή η αγωνία που μπορεί να έχει μια εγκυμονούσα ή μια νέα μητέρα, αλλά οφείλει να εμπιστευτεί την επιστήμη για το τί είναι καλύτερο για την ίδια και το παιδί της. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά και να αναλάβουμε μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, επιδιώκοντας η άτυχη μητέρα στο Αττικό νοσοκομείο να είναι το τελευταίο θύμα της άγνοιας και του φόβου.

Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τις καλούμε να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μήνυμα της καμπάνιας μας και να γίνουν και αυτές ο κρίκος της αλυσίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γι’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα».

Το υλικό της καμπάνιας μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ 

Διαβάστε επίσης 

Πέθανε από κορονοϊό, 19χρονη ανεμβολίαστη λεχώνα

Αυξάνεται το όριο ηλικίας για εξωσωματική γονιμοποίηση – Αλλαγές και στην κατάψυξη ωαρίων

Το νέο πρωτόκολλο που θα ισχύει για την COVID-19 σε σχολεία, πανεπιστήμια και κολλέγια από τον Μάϊο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.