Σταφυλόκοκκος εντοπίστηκε στα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία

Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου εντοπίστηκε σε δείγματα από τα σχολικά γεύματα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταφυλόκοκκος απομονώθηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία.

Επισημαίνεται πως, η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση των δειγμάτων συνεχίζεται. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, σημείωσε πως ο ΕΟΔΥ έχει «την άμεση εποπτεία για τα γεύματα και κάποιες αναλύσεις που έχουν δρομολογηθεί», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Δηλητηρίαση από το σχολικό γεύμα

Υπενθυμίζεται πως, με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου τουλάχιστον 3 άτομα εκ των οποίων παιδιά και μία δασκάλα, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά!

Τα παιδιά, που είχαν συμπτώματα μετά την κατανάλωση του φαγητού των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα από το αν δεν πήγαν στο νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων. Μέχρι τώρα έχουν καταγρεφεί 63 περιστατικά.

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

Εισαγγελική παρέμβαση

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν δημοσιεύματα για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο εταιρείας που συνδέεται με την υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών, από σχολικά γεύματα, στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, η ανώτατη εισαγγελέας με παραγγελία της προς τη προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Διαβάστε επίσης 

Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητές με δηλητηρίαση από το σχολικό γεύμα – Τι έφαγαν

ΕΟΔΥ: Ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός κατά της ιλαράς σε Ρομά

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.