Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητές με δηλητηρίαση από το σχολικό γεύμα – Τι έφαγαν

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν πάνω από 60 μαθητές στη Λαμία και αρκετά παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο καθώς τα συμπτώματα ήταν πολύ έντονα.

Ανάμεσα στους κατοίκους της Λαμίας επικρατεί αναστάτωση καθώς τα σχολικά γεύματα μοιράστηκαν σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης και ήδη οι γονείς απευθύνθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου τουλάχιστον 3 άτομα εκ των οποίων παιδιά και μία δασκάλα, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του LamiaReport, τα παιδιά που είχαν συμπτώματα μετά την κατανάλωση του φαγητού των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα από το αν δεν πήγαν στο νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων. Μέχρι τώρα έχουν καταγρεφεί 63 περιστατικά.

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

Δηλητηρίαση από τα μακαρόνια με κιμά;

«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (Σ.LR: μακαρόνια με κιμά) διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε στο LamiaReport, μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

«Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», είπε άλλη μητέρα.

Για τα περιστατικά είναι ενημερωμένη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Οι προσδοκίες από τα φάρμακα για την παχυσαρκία: Βοηθούν στη διακοπή καπνίσματος και αλκοόλ, βελτιώνουν τη μνήμη

Τα φάρμακα μέσω ευεργετών, η αλλαγή σελίδας του ΕΟΦ και οι αυξήσεις τιμών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.