Ινστιτούτο Prolepsis: Εκατομμύρια υγιεινά δωρεάν γεύματα στα σχολεία

Το Ινστιτούτο Prolepsis, ένας επιστημονικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προάγει την υγεία του πληθυσμού και ιδιαίτερα των πιο οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, από το 2012 υλοποιεί το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε ευπαθείς περιοχές της χώρας, έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα περισσότερα από 18 εκατομμύρια υγιεινά δωρεάν γεύματα σε 887 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και περίπου 123.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο, φέτος, συνεχίζεται για δέκατη συνεχόμενη σχολική χρονιά η προσφορά της ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας. Με τη δωρεά της εξασφαλίστηκαν φέτος 60.130 υγιεινά γεύματα, για το σύνολο των μαθητών σε 33 σχολεία σε Αττική, Ροδόπη, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Συνολικά, από το 2014 έως σήμερα, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια δωρεάν θρεπτικά γεύματα έχουν φτάσει σε χιλιάδες μαθητές χάρη στη συνδρομή της ΑΒ, Χρυσού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Το 26,5% των οικογενειών με επισιτιστική ανασφάλεια και σχεδόν 10% με επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα

H σημαντική αυτή προσφορά καλύπτει μία υπαρκτή ανάγκη και συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες. Ενδεικτικά, με βάση στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-23 για τα σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το 26,5% των οικογενειών βίωνε επισιτιστική ανασφάλεια και σχεδόν 10% επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα.

Τι περιλαμβάνουν τα δωρεάν γεύματα στα σχολεία

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ διανέμονται σε σχολεία όλων των βαθμίδων ειδικά σχεδιασμένα γεύματα, τα οποία καλύπτουν σημαντικό μέρος των ενεργειακών και θρεπτικών αναγκών των μαθητών. Τα γεύματα περιλαμβάνουν αρτοσκευάσματα ή σάντουιτς, φρέσκα φρούτα και 3-4 φορές την εβδομάδα λευκό γάλα ή γιαούρτι. Προσφέρονται στο σύνολο των μαθητών στο ξεκίνημα της σχολικής ημέρας, γεγονός που βοηθάει στη συγκέντρωσή τους στην τάξη, καθώς και στη συνολική παρουσία τους στο σχολείο.

«Χάρη στην τεράστια συμβολή της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, έχουμε καταφέρει κάτι πραγματικά σημαντικό. Να μειώνουμε στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς τον αριθμό των παιδιών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και να βελτιώνουμε παράλληλα τις διατροφικές τους συνήθειες. Τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας για αυτή την πολυετή συνεργασία και για όλα όσα έχουν προσφέρει σε χιλιάδες μαθητές», επισημαίνει η Αφροδίτη Βελουδάκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis.

«Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για τη σωστή ανάπτυξή τους, τόσο σε θέμα εκπαίδευσης, όσο και σίτισης. Η συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ είναι απόλυτα συνειδητή και αποτελεί μία επιλογή για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Καταφέρνουμε να σταθούμε δίπλα σε παιδιά που μας χρειάζονται, μέσα από τον δεύτερο κυριότερο παράγοντα κοινωνικοποίησης των μικρών μας φίλων, το σχολείο τους. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος να συμβάλλουμε στο να ελαχιστοποιήσουμε την επισιτιστική ανασφάλεια και να προσφέρουμε καθημερινά ένα υγιεινό γεύμα», δήλωσε η Αλεξία Μαχαίρα, Sustainability & Corporate Communication Manager της
ΑΒ Βασιλόπουλος.

Εκτός από τη σχολική σίτιση, η ΑΒ Βασιλόπουλος, υποστηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα «Διατροφοπεριπέτειες». Έως σήμερα, περισσότεροι από 20.000 μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, διαδικτυακά σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός του προγράμματος είναι να διδαχθούν τα παιδιά με βιωματικό τρόπο τις βασικές αρχές της υγιεινή διατροφής, τις ομάδες τροφίμων, τη συχνότητα και τις αναλογίες των γευμάτων, αλλά και την αξία της σωματικής δραστηριότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες diatrofi.prolepsis.gr και prolepsis.gr.

Διαβάστε επίσης

Γιατί κάποιοι μιλάνε στον ύπνο τους

Αυτοάνοσα και αλλεργίες: Ομοιότητες και διαφορές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.