«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Έχει στηρίξει 302.804 παιδιά και συνεχίζει

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», από την ημέρα ίδρυσής του, και εδώ και 28 χρόνια, με γνώμονα πως η υγεία είναι δικαίωμα κάθε Παιδιού, παρέχει ισότιμα, με συνέπεια και αξιοπρέπεια, υπηρεσίες υγείας σε κάθε παιδί και την οικογένειά του, θέτοντας στη διάθεσή τους ένα ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικών, συμβουλευτικών υπηρεσιών, όλο το 24ωρο και εντελώς δωρεάν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, φέτος, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, την Κυριακή 7 Απριλίου με το μήνυμα «Η Υγεία μου, δικαίωμά μου» (My health, my right). Το φετινό θέμα επιλέχθηκε για να υπερασπιστεί το δικαίωμα του καθενός, παντού, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευση και πληροφόρηση, καθώς και σε ασφαλές πόσιμο νερό, καθαρό αέρα, καλή διατροφή, ποιοτική στέγαση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περιβάλλοντος και ελευθερία από διακρίσεις.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Δωρεάν υπηρεσίες πανελλαδικά το 2023:

  • Κάλυψε τις ανάγκες 16.698 παιδιών και των οικογενειών τους
  • 13.460 προληπτικές Ιατρικές/Οδοντιατρικές Εξετάσεις Πανελλαδικά και επισκέφτηκε 55 σταθμούς με το Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και τις τέσσερις Κινητές Μονάδες -το Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής, την Κινητή Διαγνωστική Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής και το Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός Ι & ΙΙ».
  • Διακομιδές 2.042 νεογνών και παιδιών πανελλαδικά / 16 διακομιδές την ημέρα με τις κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρα) -συνολικά 8 Μονάδες στη διάθεση των παιδιών και του Ε.Κ.Α.Β.
  • 459 παιδιά συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία για παιδιά που πάσχουν από χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας.
  • 745 παιδιά απασχολήθηκαν πρώτη φορά με δημιουργική Απασχόληση στα Νοσοκομεία.
  • 270 παιδιά εξετάστηκαν στα Κοινωνικά Πολυϊατρεία με Παιδιατρικό, Οφθαλμολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο και Οδοντιατρείο.
  • Κάλυψε 9.077 αιτημάτα αναγκών παιδιών με προβλήματα υγείας / 25 αιτήματα την ημέρα, με κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε παιδί με πρόβλημα Υγείας -η κάλυψη ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών, κινητοποίηση εθελοντών δοτών αίματος – αιμοπεταλίων κ.ά.
  • Φιλοξενία 2 Οικογενειών με παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύονται για μεγάλο διάστημα σε Νοσοκομεία Αθήνας ή Θεσσαλονίκης.
  • Συγκέντρωσε 180 μονάδες αίματος με δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με σκοπό την άμεση υποστήριξη των παιδιών και των ενηλίκων που έχουν ανάγκη για αίμα.

Διαβάστε επίσης 

Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπ. Παιδείας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τέσσερα νέα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.