Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπ. Παιδείας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Νέο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν η υφυπουργός Ζέττα Μ. Μακρή και ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Οργανισμού.

Το ανανεωμένο κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας έρχεται να ενδυναμώσει την, ήδη, στενή και εποικοδομητική σχέση ανάμεσα στους δυο φορείς θέτοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία παιδιών και εφήβων, μαθητριών και μαθητών με πρόσφορα, σύγχρονα, παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά μέσα.

Με την κοινή στόχευση και μέριμνα των συμβαλλομένων μερών να αποτυπώνεται αναλυτικά στο νέο μνημόνιο, το Υπουργείο Παιδείας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιθυμούν να εμπλουτίσουν την μεταξύ τους συνεργασία στους τομείς της ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης, της πρόληψης και της αντιμετώπισης φαινομένων που απασχολούν τους ανηλίκους, το σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Οι άξονες στο Μνημόνιο Συνεργασίας

Η ανανέωση της συνεργασίας του ΥΠΑΙΘΑ με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα κινηθεί στους θεματικούς άξονες «Κακοποίηση – Βία – Τεχνολογία – Εξαφάνιση – Υγεία και Ενημέρωση».

Η υλοποίηση των δράσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα από, εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων- συνεργατών του «Χαμόγελου» σε συνεννόηση με τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Ενώ αναδεικνύονται και αξιοποιούνται και συνέργειες όπως το «Πανελλήνιο Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής», το πρόγραμμα «Οδυσσέας – Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας» αλλά και η δυνατότητα εκπαιδευτικών επισκέψεων στους χώρους του «Χαμόγελου», μετά από θετική εισήγηση του ΙΕΠ.

Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας: «Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει στον Οργανισμό ‘‘Χαμόγελο του Παιδιού” έναν πολύτιμο σύμμαχο στον καθημερινό, διαρκή και πολύπλευρο αγώνα του για την ασφάλεια των παιδιών και την προστασία τους από κακοποιητικές συμπεριφορές. Οι ιδιότητες του Συλλόγου ως επίσημου εταίρου της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως ιδρυτικού μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, όπου και διατηρεί την προεδρία από το 2014, είναι η στέρεη βάση της συνεργασίας μας. Μια συνεργασίας που αποκτά ιδιαίτερη υπόσταση μέσα από την προσωπική δέσμευση του προέδρου κ. Γιαννόπουλου και τη συγκλονιστική αφοσίωση των συνεργατών του ‘‘Χαμόγελου” στους σκοπούς και τους στόχους του Οργανισμού. Χαίρομαι πολύ που υπογράφω, εκ μέρους του ΥΠΑΙΘΑ, το νέο μνημόνιο συνεργασίας και συνυπογράφω, ως υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, με τον κ. Γιαννόπουλο μια ολοκληρωμένη, εμπεριστατωμένη και, παιδαγωγικά, άρτια πρόταση προς όφελος παιδιών και εφήβων».

10 Κέντρα Δράσης

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε, «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς σήμερα επικαιροποιήσαμε την συνεργασία του Οργανισμού μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Μία συνεργασία κομβικής σημασίας για το έργο που επιτελούμε καθώς σε μεγάλο βαθμό στοχεύει απευθείας στην ενδυνάμωση και συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά τους γονείς και κηδεμόνες. Μέσα από το σύνολο των υπηρεσιών μας, και ακόμα πιο εξειδικευμένα μέσα από τα 10 Κέντρα Δράσης μας όπως ενδεικτικά το Κέντρο για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό (bullying), το Κέντρο για τη διαδικτυακή ασφάλεια, το Εθνικό κέντρο για την Κακοποίηση και Βία, το Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις, είμαστε καθημερινά δίπλα και μέσα στα σχολεία όλης της Ελλάδας.

Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής

Με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό πραγματοποιούμε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης, ενημερώσεις και εκπαιδεύσεις στα σχολεία με στόχο την πρόληψη όλων αυτών που προβληματίζουν τη σχολική κοινότητα (βία, bullying, παραβατικότητα, φυγές κ.λπ.), πραγματοποιούμε άμεση παρέμβαση σε συνθήκες κρίσης (πένθος, περιστατικά bullying κ.λπ.) και φυσικά πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς υλοποιούμε και Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής.

Το πλαίσιο της συνεργασίας μας με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι ευρύτατο και μέσα από την επικαιροποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ μας ευχόμαστε όχι μόνο να ενισχύσει και να ενδυναμώσει τις υφιστάμενες δράσεις μας, αλλά και να τις διευρύνει ώστε να ανταποκριθούμε ακόμα πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις πάρα πολλές ανάγκες των παιδιών και να τα θωρακίσουμε από τα πολλά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Κλείνοντας, εκπροσωπώντας ‘‘Το Χαμόγελο του Παιδιού” αλλά και προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την υφυπουργό κυρία Ζέττα Μακρή, που σταθερά και διαχρονικά αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στις προσπάθειές μας και συνολικά στο έργο μας».

Διαβάστε επίσης

Λαβίνια Σταθάκη: Τα εμπόδια στο μοιραίο ταξίδι με τον καρκίνο και οι προτάσεις της προς το κράτος

O Άδωνις, τα ενοικιαζόμενα χειρουργεία, η αγάπη στην παραγωγή και ένα κουίζ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.