Σύγχρονη παιδιατρική κλινική απέκτησε το νοσοκομείο Καστοριάς

Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς και των δωρητών, τελέστηκαν τα εγκαίνια της πλήρους ανακαινισμένης Παιδιατρικής κλινικής.

Τα δύο αδέλφια και η μητέρα τους, που κατάγονται από την Καστοριά και ζουν στη Γερμανία ο Αργύριος και ο Ευάγγελος Μήλιος μαζί με την μητέρα τους χρηματοδότησαν την αναμόρφωση των χώρων της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου στη μνήμη του πατέρα τους. Η δωρεά, ύψους 205.000€ περιλαμβάνει κτιριακές ανακατασκευές και λειτουργική βελτίωση χώρων όπως και νέες Η/Μ εγκαταστάσεις.

νοσοκομείο Καστοριας

Τα τελευταία 3,5 χρόνια η Παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Καστοριάς, φιλοξενούσε περιστατικά νοσηλείας COVID-19 και για την εξυπηρέτηση τους κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη χωροτακτικών παρεμβάσεων.

Αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ, η εικόνα άλλαξε ριζικά και σήμερα λειτουργεί μια σύγχρονη κλινική. Άλλη μια κίνηση προσφοράς και αγάπης αυτήν την φορά στο Νοσοκομείο Καστοριάς,  από ομογενείς που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τη ενίσχυση δομών υγείας στην χώρα μας.

Θεμιστοκλέους: Στηρίζουμε το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο πραγματοποιησε σύσκεψη με τη διοίκηση και το προσωπικό. «Η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Καστοριάς διατέθηκε και λειτουργούσε αποκλειστικα ως κλινική Covid από την αρχή της πανδημίας. Τρία χρόνια μετά λειτουργεί και πάλι πλήρως ανακαινισμένη χάρη στη δωρεά της οικογένειας Μήλιου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την οικογένεια Μηλίου εκ μέρους της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και προσφορά στο νοσοκομείο της Καστοριάς, από μία οικογένεια που έχει μεγαλώσει σε αυτήν την πόλη και συνεχίζει να στηρίζει τον τόπο που μεγάλωσε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εμείς, ως Υπουργείο Υγείας συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας σε όλη τη χώρα με μεταρρυθμίσεις και κίνητρα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις που προκηρύσσονται άγονες», δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε επίσης 

Νοσ. Παπαγεωργίου: Πρωτοστατεί στα απογευματινά χειρουργεία – Όλα έτοιμα λέει ο Άδωνις, θα τα καταργήσουμε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ιατρικοί Σύλλογοι – Προσφυγή για το ωράριο και όχι σε ιδιωτικά ιατρεία από γιατρούς του ΕΣΥ

Τεχνητή νοημοσύνη για αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων στο Metropolitan Hospital

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.