Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Ανησυχία επικρατεί στην Πάτρα καθώς καταγράφηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της πόλης.

Η νεαρή κοπέλα εμφάνισε έντονα συμπτώματα και κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στο Νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί που την εξέτασαν κρίνουν την κατάστασή της ως σοβαρή.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών εφαρμόστηκαν τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα στους φοιτητές με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή η κοπέλα, καθώς ο μηνιγγιτιδόκοκκος μπορεί να προκαλέσει τόσο ενδημική νόσο όσο και επιδημία.

Η ανησυχία είναι αρκετά έντονη, γιατί η φοιτήτρια συμμετείχε μαζί με άλλους συμφοιτητές της στην κατάληψη του Πανεπιστημίου και εκ των πραγμάτων είχε έρθει σε επαφή με πολλούς φοιτητές.

Εντός της ημέρας, θα γίνει και απολύμανση στους χώρους τόσο στο Μαθηματικό τμήμα που φοιτούσε η κοπέλα, όσο και στο Βιολογικό καθώς αυτά τα δύο τμήματα συστεγάζονται.

Να σημειωθεί ότι, είναι το δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, καθώς στις 10 Ιανουαρίου διαγνώστηκε με την ίδια νόσο, 9χρονο αγόρι από τη Ζαχάρω Ηλείας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η μηνιγγίτιδα είναι η φλεγμονή των μεμβρανών (μήνιγγες) που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και προκαλείται από βακτήρια, ιούς, μύκητες, παράσιτα και άλλα παθογόνα. Προσβάλλει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, πιο ευάλωτα όμως είναι τα παιδιά μικρής ηλικίας (<5 ετών), οι έφηβοι, οι ηλικιωμένοι και τα ανοσοκατασταλμένα άτομα. Απαιτεί επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση καθώς σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί θανατηφόρα μέσα σε λίγες ώρες.

Διαβάστε επίσης

Μητέρα πρόσφερε το μισό της ήπαρ στον γιό της – “Έδωσα για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί μου”

ΙΦΕΤ: Τι θα κάνει ο Ά. Γεωργιάδης για να μειωθούν οι δαπάνες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.