Η ευαισθησία των γυναικών με πολυκυστικές ωοθήκες – ειδικά στην εφηβεία – απαιτεί προσοχή

Μελέτη σε περισσότερες από 18.000 γυναίκες διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που διαγνώστηκαν με πολυκυστικές ωοθήκες, είχαν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια διαδεδομένη ενδοκρινική διαταραχή, που επηρεάζει έως και το 10% των γυναικών στην αναπαραγωγική ηλικία. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν υπογονιμότητα, ακμή, δυσμηνόρροια και παχυσαρκία και μπορεί συνολικά να συμβάλουν σε μειωμένη ποιότητα ζωής. Επιπλέον, έρευνες υποδεικνύουν τον υψηλότερο κίνδυνο για ψυχιατρικές καταστάσεις, όπως καταθλιπτικές ή αγχώδεις διαταραχές.

Ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο Βετεράνων της Ταϊπέι μελέτησαν δεδομένα από την εθνική βάση δεδομένων της Ταϊβάν από το 1997 έως το 2012 για 18.960 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με πολυκυστικές ωοηθήκες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που διαγνώστηκαν με το σύνδρομο αυτό αντιμετώπιζαν 8,47 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο απόπειρας αυτοκτονίας σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. Μια υποομάδα έφηβων είχε 5,38 φορές αυξημένο κίνδυνο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Στη μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Annals of Internal Medicine», οι συγγραφείς υπογραμμίζουν τη σημασία της τακτικής παρακολούθησης της ψυχικής υγείας και του κινδύνου αυτοκτονίας σε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με πολυκυστικές ωοθήκες και ειδικά με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Διαβάστε επίσης

Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας: Πρώτη αιτία μείωσης της όρασης σε ηλικίες άνω από 65 ετών

Εισαγωγή ασθενών με εισαγγελική εντολή: Τι αλλάζει με εγκύκλιο Βαρτζόπουλου, τι προβλέπουν γιατροί και νοσηλευτές

Η ανάλυση του γονιδιώματος ενός όγκου και τι δείχνει για τη θεραπεία και την κληρονομικότητα

Μυστικά για να ζεστάνετε την κρύα πίτσα στον φούρνο, τη φριτέζα ή το τηγάνι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.