Μυστικά για να ζεστάνετε την κρύα πίτσα στον φούρνο, τη φριτέζα ή το τηγάνι

Η κρύα πίτσα είναι για κάποιους ένα πεντανόστιμο πρωινό ή σνακ, ενώ οι περισσότεροι την θέλουν ζεστή και τραγανή, όπως ήταν το προηγούμενο βράδυ. Ωστόσο η εμπειρία δείχνει ότι, όταν ζεσταίνουμε την πίτσα, που έχει απομείνει, η υφή της δεν την θυμίζει με τίποτα.

Υπάρχουν, όμως, κάποια μυστικά, για να ξαναζεστάνουμε την πίτσα και να έχουμε ένα απολαυστικό κομμάτι. Ξεχάστε, όμως, τον τρόπο που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα.

Πώς να ξαναζεστάνετε την κρύα πίτσα στον φούρνο

Αν έχετε χρόνο, το να ζεστάνετε την χθεσινή πίτσα στον φούρνο είναι πάντα μια αλάνθαστη μέθοδος με ελάχιστο καθάρισμα, αλλά θέλει το κόλπο του:

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 170-180 βαθμούς.
Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος, βάλτε ένα ταψί στον φούρνο για 5 λεπτά για να ζεσταθεί. Αυτό το επιπλέον βήμα θα εξασφαλίσει ότι η πίτσα σας θα είναι τραγανή.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά το ζεστό ταψί από το φούρνο, προσθέστε την πίτσα σας στο ταψί με ένα φύλλο ψησίματος και βάλτε πάλι στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά. Ελέξτε στα 2-3 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι το τυρί δεν καίγεται.

Πώς να ζεστάνετε την πίτσα στο φούρνο μικροκυμάτων

Αν και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να ξαναζεστάνετε οτιδήποτε, μπορεί συχνά να κάνει το φαγητό σας λίγο υγρό. Αλλά υπάρχει ένα κόλπο για να πετύχετε ένα νόστιμο, τραγανό κομμάτι πίτσας στο φούρνο μικροκυμάτων και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα φλιτζάνι νερό:
Τοποθετήστε μια φέτα πίτσα σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε τη στο φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, γεμίστε ένα φλιτζάνι νερό μέχρι τη μέση και τοποθετήστε το φλιτζάνι δίπλα στο πιάτο με την πίτσα.
Ζεσταίνουμε την πίτσα σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Το νερό θα βοηθήσει να γίνει τραγανή η κρούστα, ενώ το τυρί λιώνει τέλεια.

Πώς να ζεστάνετε την πίτσα στη φριτέζα αέρος

Η φριτέζα αέρος μπορεί να ζεστάνει τέλεια την πίτσα σε ελάχιστο χρόνο.

Τοποθετήστε μια ή δύο φέτες πίτσα σε λαδόκολλα στη μέση της σχάρας και γυρίστε τη φριτέζα αέρα στους 180 βαθμούς για να ψηθεί.
Ψήστε την πίτσα για περίπου 1 με 2 λεπτά. Οι χρόνοι μαγειρέματος μπορεί να διαφέρουν, αλλά δεν θα χρειαστεί περισσότερο από λίγα λεπτά για να ζεστάνετε καλά την πίτσα σας και να της δώσετε μια τραγανή κρούστα.

Πώς να ξαναζεστάνετε την πίτσα στο μάτι της κουζίνας

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Προσθέστε τη φέτα της πίτσας και αφήστε τη να ζεσταθεί μέχρι το κάτω μέρος να φαίνεται τραγανό.
Στη συνέχεια, ρίξτε μερικές σταγόνες νερό στο τηγάνι και καλύψτε το με ένα καπάκι για ένα επιπλέον λεπτό. Αυτό θα βοηθήσει το τυρί να γίνει ωραίο και λαχταριστό.

Διαβάστε επίσης

Εισαγωγή ασθενών με εισαγγελική εντολή: Τι αλλάζει με εγκύκλιο Βαρτζόπουλου, τι προβλέπουν γιατροί και νοσηλευτές

Η ανάλυση του γονιδιώματος ενός όγκου και τι δείχνει για τη θεραπεία και την κληρονομικότητα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.