Μελατονίνη σε παιδιά: Είναι ασφαλής;

Αρκετά παιδιά παίρνουν συμπλήρωμα μελατονίνης για να βοηθηθούν στον ύπνο, αλλά είναι ασφαλές; Σε μια νέα έρευνα, η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου (AASM) διαπίστωσε ότι το 46% των γονέων έχουν δώσει μελατονίνη σε παιδιά κάτω των 13 ετών, ενώ το 30% έδωσαν σε έφηβο μελατονίνη για να κοιμηθεί καλύτερα.

Ωστόσο, υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η μελατονίνη βοηθά στην αϋπνία στα παιδιά, σύμφωνα με την AASM.

Μια φυσική ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματος, η μελατονίνη μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή λύση, τονίζει η AASM. Ωστόσο, ο οργανισμός εκφράζει ανησυχίες για την ασφάλεια.

Οι γονείς θα πρέπει να μιλήσουν με έναν γιατρό πριν δώσουν μελατονίνη ή οποιοδήποτε συμπλήρωμα στα παιδιά, συμβουλεύει η AASM.

Σε μια μελέτη, ερευνητές από τον Καναδά, διαπίστωσαν ότι η μελατονίνη κυμαινόταν ή λιγότερο ή περισσότερο έως τέσσερις φορές, από την ποσότητα που έγραφε η ετικέτα των συμπληρωμάτων που εξετάστηκαν στον Καναδά. στην ετικέτα.

«Επειδή πολλές δυσκολίες ύπνου που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μπορούν να διορθωθούν με αλλαγές συμπεριφοράς, οι γονείς θα πρέπει να βοηθήσουν το παιδί τους να καθιερώσει σταθερές ρουτίνες πριν τον ύπνο, πριν στραφούν στη μελατονίνη», δήλωσε ο Δρ. M. Adeel Rishi, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Ασφάλειας AASM.

«Αν σκέφτονται τη χρήση μελατονίνης, οι γονείς θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν δώσουν το συμπλήρωμα στο παιδί τους για να διασφαλίσουν τη σωστή δοσολογία και τον σωστό χρόνο», συμβουλεύει.

Εκτός από το να συζητήσετε τη μελατονίνη με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν το προσφέρετε στο παιδί σας, κρατήστε τη δική σας μελατονίνη μακριά από παιδιά.

Η ακαδημία δίνει αυτές τις συμβουλές στους γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να κοιμούνται καλά:

  • Διατηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, με τις ίδιες ώρες ύπνου και αφύπνισης κάθε μέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.
  • Περιορίστε τον χρόνο οθόνης πριν τον ύπνο για να βοηθήσετε τον οργανισμό του παιδιού σας να προετοιμαστεί για ύπνο. Ενθαρρύνετε την αποσύνδεση από όλες τις συσκευές τουλάχιστον 30 λεπτά έως μία ώρα πριν τον ύπνο.
  • Αναπτύξτε μια χαλαρωτική νυχτερινή ρουτίνα που μπορεί να περιλαμβάνει ένα ζεστό μπάνιο ή διάβασμα.

Διαβάστε επίσης

Τα SOS στην ανοσία μετά από νόσηση με COVID-19, οι “παγίδες” του RSV και η έξαρση της γρίπης

Έπαιζε κιθάρα ενώ οι χειρουργοί αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλό του

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.