Έπαιζε κιθάρα ενώ οι χειρουργοί αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλό του

Χειρουργείο μετά μουσικής για ιατρικό λόγο στην Αμερική, καθώς ένας κιθαρίστας ήταν ξύπνιος και έπρεπε να παίζει κιθάρα στη διάρκεια νερυοχειρουργικής επέμβασης όση ώρα οι γιατροί αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλό του.

Η επέμβαση απαιτούσε χειρισμούς ακριβείας, προκειμένου ο ασθενής να μη χάσει τις δεξιότητές του.

Ο Dr. Ricardo Komotar, από το Sylvester Comprehensive Cancer Center στο Μαϊάμι, δήλωσε ότι η χειρουργική ομάδα έπρεπε να αφαιρέσει το γλοίωμα στον δεξιό μετωπικό λοβό του εγκεφάλου του ασθενούς κοντά στην περιοχή που ελέγχει την κίνηση του αριστερού χεριού.

Ο κιθαρίστας Christian Nolen έπαιζε κιθάρα στη διάρκεια της επέμβασης και με αυτό τον τρόπο οι γιατροί μπόρεσαν να προστατέψουν τη δεξιότητα των χεριών του ενώ αφαιρούσαν όσο περισσότερο μέρος του όγκου μπορούσαν.

Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης οι γιατροί θα εξέταζαν τον ασθενή για να διαπιστώσουν ότι δεν τραυματιζόταν η περιοχή που ελέγχει την κίνηση των χεριών και αυτό θα γινόταν με το να του ζητήσουν να παίξει κιθάρα.

Ο Dr. Arman Dagal, δήλωσε ότι ο ασθενής αρχικά βρισκόταν υπό αναισθησία και τον ξύπνησαν όταν η επέμβαση έφτασε σε ευαίσθητο στάδιο που θα μπορούσε να βλάψει τις κινητικές του ικανότητες.

Έπαιζε κιθάρα ενώ οι χειρουργοί αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλό του

Αφού συνήλθε από την αναισθησία, οι γιατροί του έδωσαν την κιθάρα και του ζήτησαν να παίξει, ενώ ήταν κανονικά στο χειρουργικό κρεβάτι και με ανοικτή την τομή στο κρανίο του.

Εκτός από το ότι αυτό βοηθά τους νευροχειρουργούς να περιορίσουν τη βλάβη ενώ αφαιρούν τον όγκο, η εγχείρηση που αφορά ξύπνιο ασθενή δίνει άλλα οφέλη στους ασθενείς.

Εχει φανεί πως αυτός ο τρόπος βελτιώνει το αποτέλεσμα όσον αφορά χαμηλότερα ποσοστά επιπλοκών. Επίσης οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο μικρότερο διάστημα και χρειάζονται λιγότερο επεμβατική μετεγχειρητική παρακολούθηση, επειδή όταν μπουν στη ΜΕΘ είναι πλήρως ξύπνιοι και επικοινωνούν.

Ο Nolen συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο και μπορεί να παίζει κανονικά κιθάρα.

Φωτό: Sylvester Comprehensive Cancer Center

Διαβάστε επίσης

Εμβολιασμοί έναντι της COVID-19: Θα γίνονται και στα φαρμακεία;

Τα SOS στην ανοσία μετά από νόσηση με COVID-19, οι “παγίδες” του RSV και η έξαρση της γρίπης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.