Τι να κάνετε, αν το παιδί σας μασουλάει τα κραγιόνια ζωγραφικής

Αν δείτε ότι το παιδί σας να μασουλάει τα κραγιόνια ζωγραφικής του, κατ’ αρχάς πάρτε μία βαθιά ανάσα, αλλά δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε.

Μπορεί, αν καταπιεί κομμάτια από τα κραγιόνια, να έχει κάποια ενόχληση στο στομάχι ή και πόνο, αλλά γενικά δεν είναι τοξικά.

Τα περισσότερα παιδιά μπορεί να γνωρίζουν ότι τα κραγιόνια δεν είναι σνακ, αλλά υπάρχει περίπτωση, την ώρα που ζωγραφίζουν, να βάλουν στο στόμα τους ένα από αυτά, ακόμα και να το δαγκώσουν.

Τα παιδιά, ειδικά εκείνα κάτω των 3 ετών, εξερευνούν το περιβάλλον τους και πολλές φορές βάζουν στο στόμα τους ό,τι βρουν.

Βέβαια, τα κραγιόνια δεν είναι μία διατροφική απόλαυση, αλλά δεν πρόεκιται να συμβεί και τίποτα τρομερό.

Σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ, το πιο κοινό πρόβλημα είναι η στομαχική διαταραχή. Δώστε λίγο νερό να πιούν και ένα μικρό σνακ για να βοηθήσετε το στομάχι.

Τα κραγιόνια μπορεί να έχουν καθαρτικό αποτέλεσμα, οπότε παρατηρείτε γενικώς την υγεία του παιδιού.

Από τι είναι φτιαγμένα τα κραγιόνια ζωγραφικής

Αυτά τα προϊόντα ζωγραφικής δεν είναι τοξικά και κανένα από τα συστατικά τους δεν είναι επικίνδυνο, εκτός από δύο που μπορεί να σας φαίνονται ανησυχητικά: το κερί παραφίνης και ο μόλυβδος.

Κερί παραφίνης

Το κερί παραφίνης, το κύριο συστατικό στα περισσότερα κραγιόνια, είναι υποπροϊόν πετρελαίου, αλλά δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται.

Προέρχεται από τη διαδικασία καθαρισμού και υπάρχει στα κραγιόνια μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Οι τοξίνες στην παραφίνη είναι πολύ, πολύ ελάχιστες και δεν βλάπτουν.

Μόλυβδος

Πολλά κραγιόνια περιέχουν επίσης μόλυβδο, αλλά ίχνη.

Μια ορισμένη ποσότητα μολύβδου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, αλλά ο μόλυβδος υπάρχει παντού στο περιβάλλον μας και όλοι είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτό σε καθημερινή βάση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση των παιδιών στον μόλυβδο στα κραγιόνια, ακόμη και με την πάροδο του χρόνου, δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει βλάβη.

 

Διαβάστε επίσης

Στ. Λουκίδης: Ρεκόρ στις αιτήσεις για αντιιικά λόγω COVID-19, διπλάσιες μέσα στα Χριστούγεννα

Πώς να τσεκάρετε, εάν ένα αντικείμενο είναι από αληθινό ασήμι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.