Από την Τετάρτη 7 Απριλίου τα self-tests στους μαθητές

Ξεκινά η διανομή των πρώτων 900.000 self-tests στα φαρμακεία από τις φαρμακαποθήκες και από την Τετάρτη 7 Απριλίου οι γονείς μαθητών ηλικίας 16-18 ετών όπως και οι εκπαιδευτικοί – ειδικά όσοι κάνουν μάθημα σε τάξεις του Λυκείου – θα μπορούν να παραλαμβάνουν δωρεάν το τεστ.

Οι πρώτες παρτίδες των self test παρελήφθησαν το Σάββατο και καθημερινά παραλαμβάνονται νέες ποσότητες έτσι ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία.

Η διενέργεια των self-tests από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι η βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων, ειδικά του Λυκείου, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα από τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μετά τους μαθητές, δωρεάν τεστ θα δικαιούνται οι πολίτες των παραγωγικών ηλικιών 18-67 ετών και μετά τα άτομα ηλικίας άνω των 67, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι θωρακισμένοι με το εμβόλιο.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.