Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Βενιζέλου Νοσοκομείου Ηρακλείου, η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ, κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής που πραγματοποιεί το σχολείο της στην Κρήτη.

Η 17χρονη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπέστη αλλεργικό σοκ μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο. Το κορίτσι είχε ένεση αδρεναλίνης επειδή ήταν αλλεργική, την οποία και έκανε, αλλά λίγη ώρα μετά κατέρρευσε και έπαθε ανακοπή.

Καθηγητές και μέλη του ξενοδοχείου προσπάθησαν να την επαναφέρουν, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, ενώ είχε ήδη φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο και τη μετέφερε στο νοσοκομείο με τη συνοδεία γιατρού.

Παρά το γεγονός ότι η 17χρονη δεν είχε επανέλθει και ήταν σε ασυστολία, οι γιατροί του Νοσοκομείου Ηρακλείου κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Τι αναφέρει η ιατρική ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Σε ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου αναφέρεται ότι: « Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία). Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της οι οποίοι μετέβησαν στο Ηράκλειο της Κρήτης από την Αθήνα, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για το συνέβη στο παιδί τους.

Διαβάστε επίσης

Μ. Θεμιστοκλέους: Ξεκινά η ψηφιακή αναβάθμιση των νοσοκομείων με ενοποίηση συστημάτων και φάκελο ασθενούς

UN Global Compact Network Greece: Η κλιματική αλλαγή απαιτεί συνέργειες, συνοχή και ταχύτητα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.