Παίδων «Αγία Σοφία» : 23 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο 

«Δεν υπάρχει παιδί που να έχει πρόβλημα καρδιάς και να μη έχει χειρουργηθεί μέσα στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, για την κατάσταση που επικρατεί στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, απηύθυνε στο Υπουργείο Υγείας, ο βουλευτής της «Νίκης» Νίκος Παπαδόπουλος που είπε ότι το Κέντρο διαθέτει μόνο δύο καρδιοχειρουργούς με συνέπεια να «έχουν συσσωρευτεί δεκάδες περιστατικά».

Ο Υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι «στη λίστα αναμονής είναι είκοσι τρία περιστατικά», τα οποία αναμένεται να χειρουργηθούν τους επόμενους μήνες. Επισήμανε δε ότι κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, σε σχέση με τη διάρκεια της αναμονής. «Αν για ένα από αυτά τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται στη λίστα, θεωρηθεί ότι η κατάστασή του έχει γίνει έτσι ώστε πρέπει να έρθει το χειρουργείο πιο νωρίς, θα έρθει το χειρουργείο πιο νωρίς», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Υφυπουργός Υγείας, απάντησε και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σαρακιώτη με θέμα την «τραγική η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας», κυρίως εξαιτίας της συνεχούς αποχώρησης γιατρών από αυτό.

Αύξηση προϋπολογισμού

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε στοιχεία για την αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου που έχει ενταχθεί και στη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε σχέση με το ιατρικό προσωπικό πάντως, ο υφυπουργός Υγείας δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει ζήτημα λόγω αποχωρήσεων γιατρών. Ανέφερε όμως ότι βρίσκονται προκηρύξεις σε εξέλιξη και ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δέσμη μέτρων, όχι μόνο για το Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία, όπου υπάρχουν «πολλές άγονες θέσεις».

Διαβάστε επίσης

Παίδων «Αγία Σοφία»: Μεγάλες ελλείψεις στο τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας

ΠΙΣ: «Όχι βία στις λευκές μπλούζες»- Δράσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Δωρεά υπερσύχρονου εξοπλισμού στο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» από τον Γ. Μουνδρέα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.