Παίδων «Αγία Σοφία»: Μεγάλες ελλείψεις στο τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας

Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από γονείς παιδιών με ανοσοεπάρκεια αλλά και παιδιών Αμεα, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό του τμήματος Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας.

Γονείς μαζί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 15 Μαϊου 2023, στον προαύλιο χώρο του παιδιατρικού νοσοκομείου, κινητοποίηση, ζητώντας την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού προκειμένου το Ανοσολογικό τμήμα να λειτουργεί κανονικά.

Κινητοποιήσεις 

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων παιδιών με ανοσοανεπάρκεια, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων Παιδιών ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, της 5μελους επιτροπής ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, της Συντονιστικής Επιτροπής Αναπήρων.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην συρρικνωθούν και να μην υποβαθμιστούν κρίσιμα τμήματα του νοσοκομείου για παιδιά με σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

Από τους συγκεντρωμένους το σημαντικότερο θέμα που έθεσαν ήταν το Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας , το οποίο όπως αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους, αποτελεί «φάρο» για τα παιδιά, είναι κέντρο παιδιατρικής ανοσολογίας και αναφοράς για τις πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες.

«Κάθε παιδί που διαγιγνώσκεται με λευχαιμία, κάθε παιδί που έχει ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος , κάθε παιδί που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι απαραίτητο να κάνει εξειδικευμένες εξετάσεις στο τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας. Το κλινικό διαγνωστικό έργο είναι τεράστιο και όλα αυτά απειλούνται λόγω διαχρονικής έλλειψης προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα θα μείνουν μόνο 2 γιατροί, 2 Βιολόγοι /Βιοχημικοί, ενώ από τους 8 Τεχνολόγους/ Παρασκευαστές μένουν μόνο 3 και από 3 νοσηλευτές παραμένει 1 νοσηλεύτρια!» σημειώνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Παίδων «Αγία Σοφία»:  Μεγάλες ελλείψεις στο τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν γονείς και εργαζόμενοι, κάθε χρόνο, με κάθε κυβέρνηση, η κατάσταση στο συγκεκριμένο Τμήμα επιδεινώνεται, τονίζοντας ότι αν σταματήσει να λειτουργεί το μοναδικό αυτό Παιδιατρικό Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας οι οικονομικές δυσκολίες θα είναι μεγάλες τόσο για τους ασθενείς όσο και για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αντιπροσωπεία εργαζομένων και γονέων συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσοκομείου, Παίδων «Αγία Σοφία», η οποία δεσμεύτηκε για την στελέχωση του τμήματος με έναν βιολόγο και τεχνολόγο.

Διαβάστε επίσης 

ΠΟΥ: Ανησυχία για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην υγεία η τεχνητή νοημοσύνη

ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας 1 στους 4 – Υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνω του 54% των Ελλήνων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.