Συνέδριο για την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας ευάλωτων νέων

Συνέδριο, για την ανάγκη μεταρρύθμισης και ολιστικής παρέμβασης στο ευαίσθητο πεδίο της παιδικής προστασίας ανοίγει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα,πραγματοποιεί η  ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, θέτοντας αυτή τη φορά στο επίκεντρο την προώθηση της ψυχικής υγείας ευάλωτων νέων και τη σημαντικότητα συμπερίληψης της ως πυλώνα δράσης Εταιρικής Υπευθυνότητας, με στόχο την προαγωγή της αποϊδρυματοποίησης και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Το Συνέδριο, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα έχει ως στόχο, σε ευθυγράμμιση πάντα με τις σύγχρονες θεσμικές επιταγές, τη διαμόρφωση ενός πρωτοπόρου δικτύου δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων που εργάζονται στο πεδίο της παιδικής προστασίας και των επιχειρήσεων που διακρίνονται για την κοινωνική τους προσφορά και καλούνται μέσω πρακτικών ESG να συμμετέχουν ενεργά στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

 

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ενώ στα πάνελ ομιλητών θα συμμετάσχουν διακεκριμένα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας, καθώς και «πρεσβευτές» του έργου της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, συμπεριλαμβανομένων ωφελούμενων που έχουν διακριθεί για την επιτυχημένη τους πορεία στο πλαίσιο του προγράμματος αυτονόμησης της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Εξέλιξη Ζωής

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ αποτελεί τον μοναδικό μη κερδοσκοπικό φορέα στην Ελλάδα, που από το 2018, υποστηρίζει και ενδυναμώνει εφήβους και νεαρούς ενήλικες που διαβιούν σε δομές κλειστής παιδικής προστασίας στην Ελλάδα. Όραμα και αποστολή του φορέα είναι να συμβάλει, μέσα από προγράμματα εκπαιδευτικής κατάρτισης, ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, παροχής στέγης και επαγγελματικού προσανατολισμού, στην ομαλή αποδέσμευσή των νεαρών ωφελούμενών από την ιδρυματική φροντίδα και στην πλήρη συμπερίληψή τους στην κοινωνία.

Η Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ το 2018 και η λειτουργία της κατά τα πρώτα πέντε χρόνια κατέστησαν δυνατές με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Από το 2023, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ υποστηρίζεται μέσω συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds) του ΙΣΝ και εφάμιλλων δωρεών από άλλους ιδιωτικούς πόρους.

Διαβάστε επίσης 

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Δωρεάν εκπαίδευση στις μέλλουσες μητέρες για τον θηλασμό

Έτσι θα αποφύγετε τα λάθη, όταν δίνετε φάρμακα στα παιδιά

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.