Δόμνα Μιχαηλίδου: Task Forse για την ενδοσχολική βία

Μία εξειδικευμένη τετραμελής ομάδα ειδικών, task force, δημιουργείται με σκοπό να ενημερώνει άμεσα τους εκπαιδευτικούς για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα βίας στα σχολεία, όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ιστοσελίδα alfavita.gr, τόνισε ότι η ομάδα των ειδικών θα εξετάζει τις καταγγελίες που θα λαμβάνονται στην Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα για αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας η οποία ετοιμάζεται από το υπουργείο Παιδείας και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με το σχολείο για την εξέλιξη του ζητήματος. Επίσης, θα εποπτεύει και όποτε χρειαστεί θα πραγματοποιεί και επιτόπιες επισκέψεις. Θα υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, δηλαδή ποιος θα καταγράφει, τι θα καταγράφει, πώς θα χρησιμοποιείται η καταγεγραμμένη πληροφορία.

“Η βία στα σχολεία δεν είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζεται με θεωρητικές προσεγγίσεις γι αυτό και είμαστε εδώ για να δράσουμε. Στόχος μας; Να δώσουμε φωνή σε όλα εκείνα τα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με τον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία, να ενδυναμώσουμε τη σχολική κοινότητα και να ενισχύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας. Να πάψουν τα παιδιά να φοβούνται και να μιλήσουν. Αυτό θέλουμε. Για αυτό δουλεύουμε σκληρά”, ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

“Η πλατφόρμα καταγραφής συμβάντων κακοποίησης, συνέχισε, θα μας βοηθήσει να χτίσουμε τη «μνήμη» που θα συμβάλλει στην επίλυση αλλά και στην πρόληψη. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει και επιμορφωτικό υλικό τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με απώτερο στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης ώστε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε οριστικά τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Έχουμε χρέος όλοι μαζί να υψώσουμε τείχη σε κάθε συμπεριφορά που απομονώνει, πληγώνει και τραυματίζει τα παιδιά μας μέσα στο σχολείο.

Φωτό: Δόμνα Μιχαηλίδου

Διαβάστε επίσης

Από ποια συχνή οφθαλμοπάθεια προστατεύει η μεσογειακή διατροφή;

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες από την εμφάνιση κοριών – Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία

Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης του συνδρόμου Γκιγέν-Μπαρέ έπειτα από μόλυνση με COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.