Εξέταση και βεβαίωση για άθληση παιδιών: Έλεγχοι του ΙΣΑ σε γιατρούς σωματείων

Η εξέταση και η βεβαίωση από γιατρό για άθληση των παιδιών πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε φορείς Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, επαναλαμβάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Μάλιστα επιτροπή ελέγχου του ΙΣΑ επισκέφθηκε αθλητικό σωματείο προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στο ιατρικό προσωπικό που συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες.

Εξέταση και βεβαίωση για άθληση παιδιών

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και Υγείας, με την οποία ζητά να διασφαλιστεί η τήρηση του Νόμου που προβλέπει ότι η ιατρική εξέταση και η χορήγηση ιατρικών γνωματεύσεων σε αθλούμενους πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε φορείς Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, αδειοδοτημένους από τους εκάστοτε ιατρικούς συλλόγους, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Παράλληλα, έκανε παρέμβαση σε Αθλητικούς Συλλόγους και γυμναστήρια που χορηγούν τέτοιες βεβαιώσεις χωρίς άδεια ενώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, απέστειλε επιτροπή ελέγχου σε χώρο αθλητικού σωματείου, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στο ιατρικό προσωπικό που συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο ιατρικός έλεγχος των αθλούμενων είναι μια σημαντική ιατρική πράξη που πρέπει να γίνεται με τις σωστές προϋποθέσεις, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους.

Διαβάστε επίσης

Οι ηλικιακές διαφορές στον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ποιοι …ωφελούνται

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο ωοθηκών, ξανά στο τραπέζι

Ελλείψεις φαρμάκων: “Ακέφαλη” από το 2021 η αρμόδια Διεύθυνση στον ΕΟΦ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.