Θεσσαλία: Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς στις πληγείσες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για την υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στη σχολική κοινότητα των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις φάσεις

Κατά την πρώτη φάση του προγράμματος, τη Δευτέρα 11/9 και την Τρίτη 12/9, πραγματοποιήθηκε τηλεκπαίδευση των Σύμβουλων Εκπαίδευσης και των Διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων, ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη 13 και 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση των Διευθυντών και όλων των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών.

Κατά τη δεύτερη φάση, την Παρασκευή 15/9 και το Σαββατοκύριακο 16-17/9 θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης επισκέψεις και συναντήσεις από κλιμάκιο ειδικών για την άμεση υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας. Κατά την τρίτη φάση, θα πραγματοποιηθεί ατομική υποστήριξη σε μαθητές και γονείς, για όσο αυτό κρίνεται απαραίτητο. Επίσης, με την έναρξη διεξαγωγής των μαθημάτων θα προγραμματιστούν και ομαδικές συναντήσεις υποστήριξης σε μαθητές όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Χρυσής  Χατζηχρήστου. Παράλληλα, η ομάδα της Καθηγήτριας κ. Χατζηχρήστου ολοκληρώνει σχετικό με τη διαχείριση κρίσεων υλικό, το οποίο θα λάβουν όλα τα σχολεία της Περιφέρειας.

Τηλεφωνικές γραμμές ενημέρωσης

Στο μεταξύ, σε λειτουργία έθεσε το Υπουργείο Υγείας, τις τηλεφωνικές γραμμές 2132161123-4, προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες που έπληξε η κακοκαιρία Daniel και να ενημερώνται για θέματα που αφορούν τη δημόσια Υγεία και υγιεινή.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, οι πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες μπορούν να καλούν καθημερινά, από 08:00 έως 20:00.

Διαβάστε επίσης 

Αυξάνονται τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία- Ακατάλληλο σε πολλές περιοχές το νερό

Γιατί δεν πρέπει να κρίνουμε σε καμία περίπτωση τους συμμαθητές του παιδιού μας;

ΕΟΔΥ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες για τις επιδημίες, που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.