Αυξάνονται τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία- Ακατάλληλο σε πολλές περιοχές το νερό

Αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία. Στις 26 υπηρεσίες Υγείας του ΕΣΥ που βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας,Τρικάλων και Καρδίτσας, προσήλθαν χθες και σήμερα, 1.396 πολίτες για διάφορα ενοχλήματα υγείας. Από αυτούς, 48 διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα και 65 με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Τα παραπάνω ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα και σημείωσε πως, το νερό σε Βόλο, νότιο Πήλιο και Παλαμά Καρδίτσας δεν είναι κατάλληλο για χρήση.

Αναλυτικά, οι περιοχές όπου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση είναι οι εξής: Δήμος Βόλου, Δήμος Παλαμά, Δήμος Σοφάδων, Δήμος Αργιθέας, Δήμος λίμνης Πλαστήρα, Δήμος Φαρσάλων, Δήμος Τυρνάβου, Δήμος Πύλης, Δήμος Φαρκαδόνας.

Σχετικά με την ασφάλεια του νερού σε όλες τις περιοχές:

Δήμος Βόλου, το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση

Δήμος Νοτίου Πηλίου, το νερό είναι ακατάλληλο

Δήμος Αρμυρού, κατάλληλο

Δήμος Ρήγα Φεραίου, κατάλληλο

Δήμος Παλαμά, ακατάλληλο

Δήμος Σοφάδων, ακατάλληλο

Δήμος Καρδίτσας, κατάλληλο

Δήμος Μουζακίου, κατάλληλο

Δήμος Αργιθέας, ακατάλληλο

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, ακατάλληλο

Λάρισα

Δήμος Λάρισας, το νερό είναι κατάλληλο

Δήμος Ελασσόνας, κατάλληλο

Δήμος Φαρσάλων, ακατάλληλο

Δήμος Τυρνάβου, κατάλληλο

Δήμος Κιλελέρ, ακατάλληλο

Δήμος Αγιάς, κατάλληλο

Δήμος Τεμπών, κατάλληλο

Τρίκαλα

Δήμος Τρικκαίων, το νερό είναι κατάλληλο

Δήμος Πύλης, ακατάλληλο

Δήμος Μετεώρων, κατάλληλο

Δήμος Φαρκαδόνας, ακατάλληλο

Κρατική αρωγή στη Θεσσαλία

Την ίδια ώρα, «Έχουν υποβληθεί 5.000 οριστικές και 3.000 προσωρινές αιτήσεις για κρατική αρωγή. Η πλατφόρμα άνοιξε πλέον και για Λάρισα και Φθιώτιδα. Έως τώρα έχουν ενταχθεί ο νομοί Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα χωριά που επλήγησαν σημαντικά, ολικώς», επισήμανε στην μεσημεριανή ενημέρωση για τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος για τα θέματα διαχείρισης των αποβλήτων τόνισε: «Σήμερα όλοι οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απρόσκοπτα την αποκομιδή των αστικών αποβλήτων.

Η πρόσβαση στους χώρους Υγειονομικής ταφής αποβλήτων στις ενότητες Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας ήταν ομαλή όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Από τους επτά δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, οι δύο είχαν πρόσβαση στο χώρο υγειονομικής ταφής, ενώ το ζήτημα στους υπόλοιπους πέντε αντιμετωπίζεται σε συνεργασία με τους δήμους και το υπουργείο Εσωτερικών σε γειτονικούς χώρους υγειονομικής ταφής.

Πηγή Φωτό : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης 

Αγαπηδάκη για Ζαούτη: Η αποχώρηση ήταν δρομολογημένη, κανείς δεν είναι μόνιμος – Τι είπε για το νερό της Θεσσαλίας

Ελλείψεις φαρμάκων: Ο ΕΟΦ, οι συνδικαλιστές και τα λουκέτα στις φαρμακαποθήκες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.