Cyberbullying: Κερδίστε στους νταήδες με 5 βήματα

Το Cyberbullying, είναι καθημερινό φαινόμενο με τα θύματα του, να βιώνουν έντονα αγχώδεις καταστάσεις, ανεξάρτητα από το αν ο θύτης είναι γνωστός ή άγνωστος.

Για να μη γίνει το Cyberbullying, μέρος της κανονικότητας της κοινωνίας μας, μπορείτε να αποφύγετε τους Cyber νταήδες, ακολουθώντας αυτές τις 5 απλές συμβουλές:

1. Μην κοινοποιείτε, σχολιάζετε, ή κάνετε like

Αν κοινοποιήσετε μια ανάρτηση, μια εικόνα ή ένα βίντεο εκφοβισμού, μπορεί να γίνετε μέρος του προβλήματος, ακόμα κι αν o σκοπός σας είναι να τονίσετε πόσο λάθος είναι.

2. Ιδιωτικοί λογαριασμοί

Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι λογαριασμοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν οριστεί ως ιδιωτικοί. Με αυτόν τον τρόπο έχετε τον έλεγχο του ποιος βλέπει τη ζωή σας, όχι εκείνοι.

3. Αναφορά εκφοβισμού

Κάθε ιστότοπος ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει τον δικό του τρόπο αναφοράς του διαδικτυακού εκφοβισμού.

4. Εάν αισθάνεστε ανασφαλείς στο διαδίκτυο, μιλήστε με κάποιον που εμπιστεύεστε

Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας δάσκαλος στο σχολείο σας, οι γονείς σας, οι φίλοι σας ή οποιοσδήποτε άλλος έμπιστος ενήλικος στη ζωή σας.

5. Παρέχετε υποστήριξη

Εάν γνωρίζετε κάποιον που δέχεται εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο, φροντίστε να τον ενημερώσετε ότι είστε δίπλα του και τον υποστηρίζετε.

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, διαδικτυακός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος κακόβουλος παρενοχλεί ένα άτομο με τη χρήση της τεχνολογίας. Η παρενόχληση αυτή μπορεί να γίνεται σε τακτικά ή άτακτα χρονικά διαστήματα μέσω οποιασδήποτε πράξης εκφοβισμού, επιθετικότητας, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός περιλαμβάνει καταστάσεις όπως η αποστολή ανήθικων μηνυμάτων, ο αποκλεισμός ατόμων από εφαρμογές συνομιλιών, το hacking ενός ξένου λογαριασμού, η δημοσίευση ενοχλητικών φωτογραφιών, διάδοση προσβλητικών φημών κ.α.

Το Κέντρο επισημαίνει ότι θα πρέπει να αναφέρουμε το πρόβλημά μας στους γονείς μας ή σε άλλους ενήλικους που εμπιστευόμαστε. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να απευθυνθούμε και στη γραμμή βοήθειας help-line όπου εξειδικευμένοι γιατροί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε προβληματικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο μπορούν να παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη.

Διαβάστε επίσης

Το ΕΚΑΒ στο επίκεντρο διαμάχης μια ανάσα πριν από τις προγραμματικές

Ιδρώτας: Ένα αμήχανο σύμπτωμα με πολλά αίτια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.