Ένας αστροναύτης της NASA στο Athens Science Festival

Το Athens Science Festival σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος και την Axiom Space φέρνουν στην Αθήνα τον πρώην αστροναύτη της NASA Rex Walheim, για να μοιραστεί τη δική του “Ιστορία Αλλαγής” με τίτλο “Πετώντας στο Διάστημα”. Η ομιλία του είναι Σάββατο 20 Απριλίου στις 20.30

Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας και καθηγητής της Επιστήμης Υπολογιστών Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα μας μεταφέρει στα όρια της τεχνητής νοημοσύνης μέσα από την ομιλία του «AI: the next frontier». Μπορείτε να τον ακούσετε την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 19.30

Οι Γιάννης Μαστρογεωργίου – Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, Υβόνη Παπαστελάτου – Country Lead Sanofi Greece & Cyprus, Μυλαίδη Στούμπου – Regional Director, Microsoft, Μαρίλη Νίκα – Founder at AI Product Academy, AI Product Leader at Google/Meta – θα επικεντρωθούν στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που δημιουργεί το ΑΙ για τις κοινωνίες μέσα από τη συζήτηση «AI & Social Impact». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 17.00

Αστροναύτης Rex Walheim-Ένα Ταξίδι 36 Ημερών στο Διάστημα

Ενώ για τις «Έξυπνες Λύσεις- Ανθεκτικές Πόλεις» θα συζητήσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Ανδρέας Γραμματικογιάννης, Αντιδήμαρχος Υποδομών και η κ. Έλενα Αθουσάκη, Chief Sustainability Officer, Motoroil, όπου θα εξερευνήσουν τον ρόλο της καινοτομίας και της ανθεκτικότητας στη δημιουργία βιώσιμων πόλεων για το μέλλον. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 18.00

Σαββατοκύριακο για οικογένειες με παιδιά στο Athens Science Festival

Η Ομάδα IT Innovation Center Ομίλου ΟΤΕ, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Spot (σκύλο ρομπότ), το νέο Agile Robot της Boston Dynamics. Ο Spot μπορεί να περιηγηθεί σε δύσβατα περιβάλλοντα, να μεταφέρει φορτία, και να προσφέρει λύσεις σε ποικίλες εφαρμογές ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εξερεύνηση και την εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας στις τηλεπικοινωνίες (και όχι μόνο).

Εάν μεγαλώσατε με τα κλασικά video games “Space Invaders” και “Asteroids”, το διαδραστικό παιχνίδι «Save the planet!» μπορεί να αποτελέσει την επόμενη πίστα σας! Η μεγάλη εγκατάσταση του INITY Playground, με την υποστήριξη του Τσεχικού Κέντρου στην Αθήνα, σας καλεί να υπερασπιστείτε έναν πλανήτη που κινδυνεύει από γιγάντιους αστεροειδείς και εξωγήινους εισβολείς, σε μία απολαυστική μάχη εικονικής πραγματικότητας με μοναδικό όπλο μια μπάλα.

Στη συνέχεια για να χαλαρώσετε, «βυθιστείτε» στο multimedia «Aquarium» by Cosmote Blue. Περιηγηθείτε σε ένα «άνυδρο» ενυδρείο, και ανακαλύψτε τη χλωρίδα και την πανίδα των ωκεανών. Μία σειρά από διαδραστικές εμπειρίες θα σας καθοδηγήσουν στον κόσμο της θάλασσας, ανοίγοντας έναν ανοιχτό διάλογο για το πώς η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν το «μπλε» του πλανήτη μας.

Παραμένοντας στη γαλάζια πλευρά της Γης, γνωρίστε το XPLORE BLUE της EY ZHN LIFE, το οποίο μεταμορφώνει κάθε πλοίο σε ένα πλήρες ωκεανογραφικό εξερευνητικό σκάφος. Γίνετε Blue Xplorers, και μέσα από το «κιτ αισθητήρων» που θα σας δοθεί, απολαύστε εμπειρίες όπως η πλοήγηση ενός υποβρυχίου!

Θέλετε να ανακαλύψετε την πρώτη «έξυπνη» και «πράσινη» πόλη που αναπτύσσεται από την αρχή; Φορέστε γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και περιηγηθείτε στα πραγματικά εργοτάξια του The Ellinikon μέσα από το «Τhe ELLINIKON 360VR Experience».

Τα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνονται σε «επιτραπέζιο» παιχνίδι και έρχονται στο Athens Science Festival σε μια, επικών διαστάσεων, δράση γνώσης με τίτλο «Give me Five!»!

Τα παιδιά εξερευνούν τη διαδικασία διαχωρισμού λαδιού από νερό, μαθαίνοντας για την περιβαλλοντική επίδραση της λανθασμένης απόρριψης του τηγανελαίου στην ειδικά σχεδιασμένη δράση “Η Αναγέννηση του Τηγανελαίου”. Ένα εκπαιδευτικό πείραμα που εμπνέει τη σκέψη και τη δημιουργικότητα που έχει σχεδιάσει η Motor Oil με σκοπό να εμπνεύσει τα παιδιά να αναλάβουν ευθύνες έναντι του περιβάλλοντος και να τους ενθαρρύνει να αναλάβουν θετικές πρωτοβουλίες στις κοινότητές τους.

Ψάξε και εντόπισε στο προαύλιο χώρο του μηχανουργείου τις επιχειρηματικές ιδέες μαθητών σχολείων του προγράμματος “Κυκλική Οικονομία στην πράξη” που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Alpha Bank. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναδεικνύονται τρόποι εφαρμογής της Κυκλικής Οικονομίας στην καθημερινότητά μας, όπως επέκταση χρόνου ζωής προϊόντων, αξιοποίηση απορριμμάτων, πλατφόρμες διαμοιρασμού και χρήση διαφόρων προϊόντων ως υπηρεσία.

Παράσταση «The Science of CSI: Έγκλημα στο Εργαστήριο»

Τα παιδιά θα γίνουν ντετέκτιβ προκειμένου να συνδράμουν τους Science ReΑctors, ένα ιδιόρρυθμο αστυνομικό δίδυμο, στην προσπάθειά τους να λύσουν ένα μυστήριο με τη βοήθεια πολλών επιστημών, από τη βιολογία μέχρι την πληροφορική.

Το Noesis – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ στο ASF

Τι σημαίνει να είμαστε συνεχώς διασυνδεδεμένοι; Και ποιοι ήταν οι υπολογιστές που άλλαξαν την ιστορία; Μην χάσετε την έκθεση “Connected” που έρχεται στο ASF να αφηγηθεί την ιστορία της πληροφορικής και του διαδικτύου.

Μην χάσετε τα Late Night Science στο ASF: Την Πέμπτη 18 Απριλίου υποδεχόμαστε τα «Γεωγραφικά Παραληρήματα», από τους ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ καθώς και την performance-κωμική εξομολόγηση «Χωρίς Πτυχίο» από τον Στέλιο Ανατολίτη.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου οι Science Reactors, μια ομάδα νέων επιστημόνων που έχει βαλθεί να αποδείξει πόσο χιούμορ μπορεί να κρύβει η επιστήμη παρουσιάζουν το “Science Rap” και ο Archaeostoryteller – Θεόδωρος Παπακώστας θα μας διηγηθεί «Ιστορίες Αλλαγής από αρχαιοτάτων χρόνων».

Το Σάββατο 20 Απριλίου την διαδραστική παράσταση του Γιάννη Σαρακατσάνη, «MindFAQ», για το πώς (μας) δουλεύει το μυαλό μας.

Το Athens Science Festival 2024, διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών καθώς και με την υποστήριξη της COSMOTE ως μεγάλου χορηγού.

Διαβαστε επίσης 

Ανησυχητική αύξηση στις ακούσιες νοσηλείες εφήβων σε ψυχιατρικά τμήματα

Τα φάρμακα της εξωσωματικής δεν προκαλούν καρκίνο – Ο μύθος καταρρίπτεται από μελέτες 30 ετών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.