Τα συμπτώματα που μπορεί να έχετε την 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μερικές γυναίκες δεν έχουν συμπτώματα την 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης, ενώ άλλες μπορεί να εμφανίσουν ήπιες ενοχλήσεις όπως κατά τη διάρκεια της περιόδου, δηλαδή κόπωση, ευαισθησία στο στήθος και ήπιες κράμπες.

Συνήθως, οι ιατροί μετρούν ως 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης, την πρώτη ημέρα της τελευταίας εμμήνου ρύσεως μιας γυναίκας. Αν και μια γυναίκα δεν είναι στην πραγματικότητα έγκυος σε αυτό το σημείο, η μέτρηση της 1ης εβδομάδας από την τελευταία έμμηνο ρύση μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό της εκτιμώμενης ημερομηνίας τοκετού.

Τι γίνεται όμως τις πρώτες μέρες της σύλληψης, στην κυριολεξία την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Η απώλεια της εμμήνου ρύσεως είναι συχνά το κύριο σύμπτωμα της πρώιμης εγκυμοσύνης.

Μπορείτε να αισθανθείτε συμπτώματα 1 εβδομάδα μετά τη σύλληψη;

Η σύλληψη, ή η γονιμοποίηση, συμβαίνει όταν η ωοθήκη απελευθερώνει ένα ωάριο (ωορρηξία) και ένα σπέρμα το γονιμοποιεί. Αυτό μπορεί να συμβεί περίπου 14 ημέρες μετά την έναρξη του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Η εμφύτευση ξεκινά περίπου 6-7 ημέρες μετά τη σύλληψη. Αυτό συμβαίνει όταν το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας. Αυτή η κίνηση του ωαρίου μπορεί να “τραυματίσει” τα αιμοφόρα αγγεία εντός του τοιχώματος της μήτρας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ελαφριά αιμορραγία και κράμπες.

Αιμορραγία

Η αιμορραγία κατά την εμφύτευση είναι ένα πρώιμο σημάδι εγκυμοσύνης. Δεν είναι σαν την έμμηνο ρύση. Αντίθετα, είναι ελαφριά αιμορραγία που μπορεί να περιλαμβάνει μια μόνο κηλίδα αίματος ή μια μικρή ποσότητα ροζ εκκρίσεων. Αυτό μπορεί να διαρκέσει για λίγες ώρες ή μερικές ημέρες.

Κράμπες

Οι γυναίκες μπορεί επίσης να αισθάνονται ήπιες κράμπες καθώς το έμβρυο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας. Οι γυναίκες μπορεί να αισθανθούν αυτές τις κράμπες στην κοιλιά, τη λεκάνη ή την περιοχή της πλάτης.

Οι κράμπες μπορεί να είναι σαν ένα τράβηγμα, μυρμήγκιασμα ή αίσθημα τσιμπήματος. Μερικές γυναίκες βιώνουν μόνο μερικές μικρές κράμπες, ενώ άλλες μπορεί να αισθάνονται περιστασιακή ενόχληση που έρχεται και φεύγει μέσα σε λίγες μέρες.

Άλλα συμπτώματα εγκυμοσύνης την 1η εβδομάδα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • ναυτία με ή χωρίς έμετο
  • αλλαγές στο στήθος, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας, του πρηξίματος ή του μυρμηγκιάσματος ή οι μπλε φλέβες γίνονται πιο έντονες
  • συχνουρία
  • πονοκέφαλος
  • αυξημένη θερμοκρασία σώματος
  • φούσκωμα στην κοιλιά ή αέρια
  • ήπια πυελική κράμπα ή ενόχληση χωρίς αιμορραγία
  • κούραση
  • ευερεθιστότητα ή εναλλαγές της διάθεσης
  • λαχτάρα ή απέχθεια για φαγητό
  • αυξημένη όσφρηση
  • μεταλλική γεύση στο στόμα

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η εγκυμοσύνη δεν προκαλεί πάντα εμφανή συμπτώματα από την 1η εβδομάδα.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει μία γυναίκα εάν είναι έγκυος είναι να κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Πηγή: medicalnewstoday.com

Διαβάστε επίσης

Οι 10 πλουσιότεροι γιατροί στον κόσμο και τα επιτεύγματά τους

Μέλι: Πολύτιμος σύμμαχος στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.