Οι 10 πλουσιότεροι γιατροί στον κόσμο και τα επιτεύγματά τους

Οι πλουσιότεροι γιατροί στον κόσμο έχουν δημιουργήσει τεράστιες περιουσίες, κυρίως χάρη στις επιστημονικές δεξιότητές τους, αλλά οι περισσότεροι είχαν και το σωστό επιχειρηματικό ένστικτο που είτε τους οδήγησε στη δημιουργία επικερδών εταιρειών, είτε τους εξασφάλισε υψηλά κέρδη από τις πατέντες των μεθόδων που ανέπτυξαν.

Μάλιστα, ανάμεσά τους υπάρχουν και δισεκατομμυριούχοι γιατροί, όπως θα δείτε στη λίστα του richupdates.com.

Οι 10 πλουσιότεροι γιατροί

1. Patrick Soon Shiong – 12 δισεκατομμύρια Δολάρια

Ο Patrick Soon Shiong είναι ο πλουσιότερος γιατρός στον πλανήτη, με καθαρή περιουσία περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι γιατρός, φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας. Κέρδισε τα χρήματά του φέρνοντας επανάσταση με ένα φάρμακο που ανέπτυξε για τον καρκίνο. Είναι διάσημος για την εφεύρεση του Abraxane – ένα φάρμακο που καταπολεμά τον καρκίνο κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του μαστού και του παγκρέατος σε τελευταίο στάδιο. Ευτυχώς, έχει αξιοποιήσει τον τεράστιο πλούτο του με σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις σε παιδικά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο για καλύτερο εξοπλισμό, φάρμακα, θεραπείες και ταλαντούχους νοσηλευτές και γιατρούς.

2. Thomas Frist – 7 δισεκατομμύρια δολάρια

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε την ιατρική του καριέρα ως χειρουργός της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη συνέχεια συνέχισε να εργάζεται με τον πατέρα του για την ίδρυση ενός ομίλου νοσοκομείων. Κάθε χρόνο, η εταιρεία του κερδίζει περισσότερα από 29 δισεκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας και πουλώντας νοσοκομεία. Ο Thomas Frist έχει καθαρή περιουσία άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εξαιρετική του καριέρα του χάρισε το United Way Lifetime Achievement Award καθώς και την εισαγωγή στο Hall of Fame του Healthcare.

3. Phillip Frost – 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Δρ Phillip Frost είναι δερματολόγος. Ίδρυσε την Ivax, μια φαρμακευτική εταιρεία που πουλήθηκε για 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Frost έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Teva Pharmaceuticals μετά την πώληση. Η περιουσία του είναι περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην πώληση της εταιρείας του και τη συνεργασία του με την Teva Pharmaceuticals.

 

 

4. Wu Yiling – 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Wu Yiling, ο οποίος προέρχεται από μία οικογένεια γιατρών, σπούδασε κινεζική ιατρική. Ο Yiling ξεκίνησε μια φαρμακευτική εταιρεία το 1992 και τώρα διανέμει φυτικά φάρμακα για μια ποικιλία ασθενειών και η περιουσία του εκτιμάται σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

5. Gary Michelson – 1,55 Δισεκατομμύρια Δολάρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Gary Michelson είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται μετά από νομικό διακανονισμό με τον κολοσσό ιατρικών συσκευών Medtronic σχετικά με τις πατέντες του. Είναι γνωστός για την καινοτομία του, έχοντας πάνω από 250 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ορθοπεδικές συσκευές, ιατρικά όργανα και μεθόδους. Τώρα, έχει καθιερώσει το βραβείο Michelson σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα μη χειρουργικό μέσο στείρωσης σκύλων και γατών.

6. Kathy Fields – 320 εκατομμύρια δολάρια

Η δερματολόγος Kathy Fields, αποφάσισε να συνεργαστεί με την Katie Rodan, μια άλλη ικανή δερματολόγο, για να αναπτύξουν το Rodan and Fields, μια σειρά περιποίησης δέρματος. Το Proactiv Solution, το οποίο προωθείται από μια σειρά από διασημότητες, είναι το πιο γνωστό προϊόν της εταιρείας. Οι δύο γυναίκες έχουν εκδώσει δύο βιβλία, ενώ σκοπεύουν να επεκτείνουν την εταιρεία και πέρα από τις ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Dr. Katie Rodan – 320 Εκατομμύρια Δολάρια

Μαζί με την Kathy Fields ανέπτυξαν τα προϊόντα περιποίησης δέρματος τα οποία πωλούνται απευθείας στους αγοραστές, γεγονός που είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της εταιρείας, με αύξηση 70% στις πωλήσεις από έτος σε έτος.

8. Dr Phil – 280 εκατομμύρια δολάρια

Ο Δρ Φιλ έχει ετήσιο μισθό 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Έχει αξιοποιήσει καλά το πτυχίο του ως πρόσωπο της τηλεόρασης, μετά την αποφοίτησή του.

Ο Δρ Φιλ έχει πτυχίο ψυχολογίας και έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο The Oprah Winfrey Show. Ως αποτέλεσμα, έχει τώρα το δικό του πρόγραμμα, όπου βοηθά τους ανθρώπους με τις δυσκολίες τους. Το Dr. Phil Show έγινε γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς ημερήσιες τηλεοπτικές εκπομπές.

 

9. James Andrews – 100 εκατομμύρια δολάρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο James Andrews είναι η νούμερο ένα επιλογή για παίκτες όλων των αθλημάτων, καθώς είναι ένας από τους λίγους γιατρούς σε αυτή τη λίστα που έχει δημιουργήσει την περιουσία του αποκλειστικά ως γιατρός. Είναι ο κορυφαίος και ο πιο περιζήτητος χειρουργός στο Andrews Sports Medicine and Orthopedic Center.

10. Terry Dubrow – 30 εκατομμύρια δολάρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη δέκατη θέση των πλουσιότερων γιατρών στον κόσμο βρίσκεται ο Terry Durbrow. Ο Terry Dubrow έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο περιζήτητους πλαστικούς χειρουργούς ως αποτέλεσμα των εμφανίσεων του σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως οι Real Housewives of Orange County και The Swan. Ο Dubrow συμπρωταγωνιστεί επίσης στο σόου “Botched” μαζί με τον Paul Nassif. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η καθαρή του περιουσία ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια και η λίστα αναμονής στην κλινική του είναι 6 μήνες.

Διαβάστε επίσης

Ο σημαντικός κανόνας για τα πασχαλινά αυγά που αγνοούν σχεδόν όλοι και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους

Η αξία των πασχαλινών αναμνήσεων στα παιδιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.