Χαμόγελο του Παιδιού για 14χρονη: Σημάδι οι επαναλαμβανόμενες εξαφανίσεις

Την ανησυχία του για την 14χρονη που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, εκφράζει το Χαμόγελο του Παιδιού, τονίζοντας ότι οι επαναλαμβανόμενες εξαφανίσεις ενός παιδιού είναι πολύ ανησυχητικό σημάδι.

Όπως αναφέρει το Χαμόγελο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το κορίτσι είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν πολλές φυγές και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του έχοντας ενεργοποιηθεί και το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης, Missing Alert Hellas, ενώ αναφορικά με το παιδί και την οικογένεια είχαν ενημερωθεί και οι Αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

“Αυτή η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά αποτελεί σαφές σημάδι ότι είχε ανάγκη από φροντίδα και προσοχή. Το γεγονός ότι ομάδα ατόμων φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της είναι βαθιά ανησυχητικό και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για δράση για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους των κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων ανησυχητικών μορφών εκμετάλλευσης”, αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού σχετικά με τις εξαφανίσεις και προσθέτει:

“Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκε γρήγορα στην κατάσταση και κατάφερε να συλλάβει τους υπεύθυνους. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και υποστήριξη των παιδιών που θα έπρεπε να βρίσκονται υπό φροντίδα και είναι εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους”.

Εξαφανίσεις παιδιών

Μέσα στο 2022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000, ένα παιδί στην Ελλάδα, ανά περίπου 2 ημέρες εξαφανίζεται. Κι ένα παιδί να αγνοείται, είναι πολύ. Κάθε Παιδί που Εξαφανίζεται, είναι ένα παιδί σε κίνδυνο. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ηρεμίας και εφησυχασμού μέχρι να βρεθεί το παιδί. Η συγκεκριμένη ιστορία τονίζει τη σπουδαιότητα της άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που εξαφανιστεί ένα παιδί, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού τα τελευταία 27 χρόνια συνεργάζεται με τις αρχές, την Ελληνική Αστυνομία και άλλους αρμόδιους θεσμικούς φορείς στο πεδίο των εξαφανισμένων ανηλίκων και ενηλίκων. Στο επίκεντρό μας, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, είναι η προστασία και η θωράκιση των παιδιών και των ενηλίκων, οξύνοντας τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας και θέτοντας στη διάθεσή τους υπηρεσίες όχι μόνο για την αντιμετώπιση αλλά και για την πρόληψη του φαινομένου των εξαφανίσεων.

Πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται και ότι όσοι επιδιώκουν να τα εκμεταλλευτούν θα λογοδοτούν για τις πράξεις τους».

Υπηρεσίες του Χαμόγελου του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία κάθε παιδιού σε κίνδυνο ή ανάγκη με κάθε διαθέσιμο μέσο:

  • Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
  • Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
  • Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
  • Εφαρμογή Chat 1056
  • Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων (Amber Alert)
  • Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης για Εξαφανισμένα Παιδιά «Θανάσης Μακρής»
  • Κινητές μονάδες άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης
  • Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, «Το Σπίτι του Παιδιού».

Διαβάστε επίσης

Γλαύκωμα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ύπουλο εχθρό της όρασης

Απώλεια βάρους vs απώλειας λίπους: Με μία φωτογραφία θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.