Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία – Οι αργίες μέχρι το τέλος του σχολικού έτους

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία δεν αποτελεί πλέον αργία και οι μαθητές θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Η αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών για τα σχολεία καταργήθηκε το 2020 με διάταξη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Γιορτή για τους Τρεις Ιεράρχες στα σχολεία

Σύμφωνα με τη διάταξη που κατατέθηκε πριν από δύο χρόνια στην Βουλή «η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας για τα σχολεία. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».

Η περσινή εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, όπου υπήρχαν περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνιζε τα εξής: «Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον COVID-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Προς το παρόν, όπως αναφέρει ο athina984.gr δεν έχει εκδοθεί καινούρια εγκύκλιος αλλά αναμένεται να ισχύσει το ίδιο. Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει η σχετική απόφαση.

Οι αργίες μέχρι το τέλος του σχολικού έτους

Η επόμενη σχολική αργία, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι η Καθαρά Δευτέρα, που φέτος θα εορταστεί τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Οι υπόλοιπες αργίες για τα σχολεία της Ελλάδας που ακολουθούν είναι η Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2023 (οι διακοπές για το Πάσχα), η Δευτέρα 1η Μαΐου 2023 (Πρωτομαγιά) και η Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 (Αγίου Πνεύματος).

Διαβάστε επίσης

Η κατανάλωση μόνο ενός αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο τριχόπτωσης

16 σημεία που παγιδεύουν άσχημες μυρωδιές στο σπίτι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.