Η συμβουλή του εφευρέτη του κύβου του Ρούμπικ στα παιδιά για το διάσημο παιχνίδι

Έχετε ακούσει σίγουρα για τον κύβο του Ρούμπικ και το πιθανότερο είναι να έχετε παίξει με αυτό το παιχνίδι που απαιτεί κάθε πλευρά του κύβου να έχει το ίδιο χρώμα.

Αυτό το συγκλονιστικό παζλ είναι ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Πρόσφατα, ο δημοσιογράφος του Time for Kids, ο μαθητής Shaan Glazer συναντήθηκε με τον Ούγγρο εφευρέτη του, Ernő Rubik, στη Νέα Υόρκη.

Η συνέντευξη του εφευρέτη του κύβου του Ρούμπικ

Η συνέντευξη για το Time for Kids έχει ενδιαφέρον τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

1. Πότε και γιατί φτιάξατε τον κύβο του Ρούμπικ;

Ήταν πολύ καιρό πριν, το 1974. Δίδασκα σχέδιο σε ένα πανεπιστήμιο στην Ουγγαρία. Έψαχνα παραδείγματα για τους μαθητές πώς να δουλεύουν με χώρο και υλικά. Μετά από περίπου έξι χρόνια, έφτιαξα το πρώτο μου πρωτότυπο κύβο. Πήγα στην ετήσια έκθεση παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη και παρουσίασα τον κύβο στην παγκόσμια αγορά.

2. Σπάνια ταξιδεύετε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη για  μια ειδική εκδήλωση με παιδιά. Ποιο είναι το αγαπημένο σας πράγμα όταν είστε εδώ;

Η Νέα Υόρκη είναι πολύ ζωντανή και γεμάτη δραστηριότητα. Είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

3. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να παίζουν με τον κύβο του Ρούμπικ σχεδόν 50 χρόνια αφότου τον δημιουργήσατε. Γιατί πιστεύετε ότι ήταν και είναι τόσο δημοφιλές παιχνίδι;

Είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς γεννιέται η δημοτικότητα. Υπάρχει μια τεράστια κοινότητα στο Διαδίκτυο που ενδιαφέρεται για τον Κύβο και όλα όσα συνδέονται με αυτόν. Το Speedcubing έχει γίνει πολύ δημοφιλές, με δεκάδες χιλιάδες άτομα να έχουν εγγραφεί στο διαδίκτυο για να παίξουν. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαγωνισμοί με το Cube.

4. Έχουν αλλάξει τα παιδιά από τότε που βγήκε για πρώτη φορά ο Κύβος του Ρούμπικ;

Δεν διαφέρουν. Η νέα γενιά ανακαλύπτει τι συνέβη στο παρελθόν.

5. Ποια σχολικά μαθήματα ήταν τα πιο χρήσιμα για εσάς κατά τη δημιουργία του κύβου του Ρούμπικ;

Ο πατέρας μου ήταν μηχανικός. Έγινα και εγώ μηχανικός. Τα μαθηματικά είναι σημαντικά. Το πρώτο μου δίπλωμα ήταν στην αρχιτεκτονική. Μου αρέσει να σχεδιάζω κτίρια, σπίτια και περιβάλλοντα. Ασχολήθηκα πολύ και με την τέχνη. Ήθελα να γίνω γλύπτης και ζωγράφος.

6. Τι χρειάζεται για να είσαι σχεδιαστής παιχνιδιών; Χρειάζεστε κάποιες ειδικές δεξιότητες ή χαρακτηριστικά;

Πρέπει να είσαι περίεργος και να προσπαθείς να καταλάβεις τι βλέπεις και τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά όταν τα μωρά μεγαλώνουν. Δυστυχώς, μετά από λίγο, οι ενήλικες ξεχνούν αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Όμως το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής. Σου δίνει χαλάρωση. Και είναι διασκεδαστικό. Ταυτόχρονα, μπορούμε να μάθουμε πολλά.

7. Δεν ξέρω πώς να λύσω τον κύβο του Ρούμπικ. Έχετε κάποια συμβουλή;

Δεν ξέρεις και δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ;

8. Έχω προσπαθήσει, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερα. Από πού να ξεκινήσω;

Πρέπει να είσαι συστηματικός. Πρώτα, πρέπει να έχετε έναν απλό στόχο. Αφού φτάσετε, μπορείτε να πάτε παρακάτω. Το σημαντικό είναι να μην τα παρατάς ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Μπορείτε να μετρήσετε το άγχος;

Αυτά τα συμπληρώματα βιταμινών δεν πρέπει να τα παίρνετε ταυτόχρονα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.