Αυτά τα συμπληρώματα βιταμινών δεν πρέπει να τα παίρνετε ταυτόχρονα

Τα συμπληρώματα βιταμινών μπορεί να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και δεν πρέπει να τα παίρνετε ταυτόχρονα.

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα βότανα και τα προβιοτικά σε συμπληρώματα ενισχύουν την υγεία και κυκλοφορούν πολλά συμπληρώματα βιταμινών. Αλλά υπάρχουν ορισμένοι συνδυασμοί από συμπληρώματα βιταμινών που δεν πρέπει να παίρνετε ταυτόχρονα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις πιθανές αλληλεπιδράσεις των συμπληρωμάτων.

Για παράδειγμα, μερικές φορές τα συστατικά σε ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να αλλάξουν τις εργαστηριακές εξετάσεις ή να έχουν αρνητικές επιπτώσεις κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Συμπληρωματικοί συνδυασμοί προς αποφυγή

Οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από τη λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να αυξηθούν εάν πάρετε περισσότερα από ένα συμπληρώματα. Δείτε μερικούς συνδυασμούς από συμπληρώματα βιταμινών για τους οποίους θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό και τι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε εάν πάρετε και τα δύο.

Συμπληρώματα βιταμινών που δεν πρέπει να παίρνετε ταυτόχρονα

Μαγνήσιο και ασβέστιο

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο εμπλέκεται σε εκατοντάδες διαδικασίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των μυών και των νεύρων, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Βρίσκεται σε τρόφιμα όπως πράσινα, φυλλώδη λαχανικά καθώς και σε όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και δημητριακά ολικής αλέσεως. Διατίθεται επίσης σε διάφορες μορφές συμπληρωμάτων, αν και η λήψη τους μπορεί να μην συνιστάται.

Η ύπαρξη χαμηλών επιπέδων μαγνησίου έχει συσχετιστεί με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και οστεοπόρωση (εύθραυστα οστά).

Το ασβέστιο είναι ένα άλλο μεταλλικό στοιχείο σημαντικό για την υγεία των οστών. Βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί. Η μη λήψη επαρκούς ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αντοχή των οστών και οστεοπόρωση.

Η λήψη και των δύο μετάλλων μαζί μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απορρόφηση μαγνησίου εάν λαμβάνετε πολύ υψηλές δόσεις ασβεστίου (2600 mg ημερησίως).

Συνιστάται στα άτομα υψηλού κινδύνου για ανεπάρκεια μαγνησίου που λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου να λαμβάνουν το ασβέστιο πριν τον ύπνο αντί κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η λήψη του συμπληρώματος ασβεστίου κατά τη διάρκεια ενός γεύματος θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ποσότητα μαγνησίου που λαμβάνεται από τη διατροφή.

Βιταμίνη C και χαλκός

Η βιταμίνη C βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που βοηθά στην επούλωση των πληγών σας. Οι άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης C για διάφορους λόγους, όπως για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της λοίμωξης, στη μείωση του πόνου μετά από χειρουργική επέμβαση ή στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ο χαλκός εμπλέκεται στην παραγωγή ενέργειας και βοηθά στη δημιουργία του συνδετικού σας ιστού, ο οποίος δίνει δομή στο σώμα. Τα άτομα με καρδιαγγειακή νόσο μπορεί να λαμβάνουν συμπληρώματα χαλκού, καθώς έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αλλαγή των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο για αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο. Το συμπλήρωμα έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στη νόσο του Αλτσχάιμερ, καθώς έχει παρατηρηθεί ανεπάρκεια χαλκού μεταξύ αυτών που πάσχουν από την πάθηση.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η λήψη υψηλών ποσοτήτων βιταμίνης C (πάνω από 1.500 mg) μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του χαλκού. Το εύρημα βασίστηκε σε έρευνα που ολοκληρώθηκε μεταξύ νεαρών ανδρών και είναι πιθανό ότι επηρεάζει μόνο άτομα των οποίων η πρόσληψη χαλκού είναι χαμηλή, όπως αναφέρει το health.com.

Σίδηρο και πράσινο τσάι

Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο μέρος των ερυθρών αιμοσφαιρίων τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο από τους πνεύμονες στους ιστούς. Τα συμπληρώματα σιδήρου συνιστώνται συνήθως σε άτομα που έχουν σιδηροπενική αναιμία, καρκίνο και ορισμένες γαστρεντερικές διαταραχές, καθώς και σε έγκυες.

Το πράσινο τσάι είναι δημοφιλές ρόφημα τα τελευταία χρόνια, καθώς βοηθά στη βελτίωση της πνευματικής εγρήγορσης, στην ανακούφιση των πεπτικών συμπτωμάτων και των πονοκεφάλων και στην προστασία από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.

Η λήψη πράσινου τσαγιού με σίδηρο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του μετάλλου. Αν και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι σημαντικό για τους περισσότερους ανθρώπους, εάν παίρνετε και τα δύο, καλό είναι να μην τα παίρνετε μαζί.

Διαβάστε επίσης

Έρχεται το αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή – Ποιοι θα μπορούν να το κάνουν

Θεραπείες ομορφιάς και λάμψης για τις γιορτές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.