STEAM: 10 απλοί τρόποι για να αγαπήσουν τα κορίτσια τις θετικές επιστήμες

STEAM σημαίνει επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνες και μαθηματικά και η εκμάθηση STEAM αντιπροσωπεύει μια πλήρη εκπαιδευτική φιλοσοφία που διδάσκει πρακτικές δεξιότητες, ενθαρρύνει την περιέργεια και αγκαλιάζει μια διεπιστημονική προσέγγιση.

Όχι μόνο οι γυναίκες που εργάζονται στις STEAM επιστήμες τείνουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες σε τομείς εκτός STEAM, αλλά η οπτική τους μπορεί να αποκαλύψει προβλήματα, λύσεις και αγορές που οι άνδρες ερευνητές μπορεί να έχουν παραβλέψει.

STEAM: 10 απλοί τρόποι για να αγαπήσουν τα κορίτσια τις θετικές επιστήμες

Υπάρχουν δέκα τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε την κόρη σας να ερωτευτεί το STEAM, σύμφωνα με το parent.com.

1. Επαινέστε την που εργάζεται σκληρά παρά για την εξυπνάδα της

Εστιάστε στα χαρακτηριστικά που μπορεί να αλλάξει. Το να της λέτε ότι είναι έξυπνη ή «καλή στα μαθηματικά» μπορεί να είναι αποθαρρυντικό όταν αντιμετωπίζει θέματα που μπορεί να τα βρει πιο δύσκολα. Με άλλα λόγια, επικεντρωθείτε στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα.

Πείτε της ότι είστε περήφανοι για το πόσο σκληρά μελέτησε για το τεστ Φυσικής ή για το πώς δεν εγκατέλειψε τα μαθηματικά προβλήματα. Εάν ενισχύσετε τις θετικές συνήθειες μελέτης, είναι πιο πιθανό να διατηρήσει αυτές τις συνήθειες όταν δυσκολεύεται.

2. Ρωτήστε την πώς πιστεύει ότι φτιάχνονται τα πράγματα

Συζητήστε σχετικά με τον τρόπο κατασκευής των πραγμάτων, είτε πρόκειται για προγράμματα υπολογιστή, βιντεοπαιχνίδια ή για τη διάταξη των πόλων. Φτιάξτε ένα παιχνίδι επισημαίνοντας συνηθισμένα πράγματα και μιλώντας για τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν.

Απομυθοποιώντας την κατασκευή και το σχεδιασμό, αλλάζετε την κοσμοθεωρία της. Θα αρχίσει να αναρωτιέται τι μπορεί να χτίσει και ποια προβλήματα στον κόσμο πρέπει να λυθούν. Από εκεί και πέρα, είναι μόνο θέμα πειραματισμού.

3. Ενθαρρύνετε τον πειραματισμό

Όταν η κόρη σας έρχεται σε εσάς με μια ερώτηση, ρωτήστε την πώς μπορεί να το καταλάβει μόνη της. Ζητήστε της να δοκιμάσει νέα πράγματα χωρίς να φοβάστε ότι δεν θα λειτουργήσει.

Αν θέλει να αλλάξει μια συνταγή, αφήστε τη να δοκιμάσει και να δούμε τι θα συμβεί. Αν θέλει ένα νέο γραφείο, αφήστε τη να το σχεδιάσει και δείτε αν λειτουργεί. Ο πειραματισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθει νέες δεξιότητες, ιδέες και τρόπους να σκέφτεται τα προβλήματα.

4. Μην διαφοροποιήσετε τα πάθη της και μην αφήσετε κανέναν άλλο να το κάνει

Η διατήρηση του φύλου εκτός του STEAM είναι πιο δύσκολο από όσο φαντάζεστε. Αν της αρέσουν τα ζωύφια, μην αφήσετε τους φίλους σας να της πουν πόσο περίεργο είναι να συναντάς ένα κορίτσι που του αρέσουν τα ζωύφια.

Οι προκαταλήψεις για το φύλο πρόκειται να ξεφύγουν από τους συνομηλίκους της, τους φίλους της και ίσως ακόμη και τους δασκάλους της. Αλλά θα πρέπει να είστε σταθεροί στην ενίσχυση των προτιμήσεών της.

5. Παρουσιάστε τα πρότυπα STEAM

Παρουσιάστε στα παιδιά σας επιστήμονες στην πραγματική τους ζωή και τις ιστορίες τους. Αν γνωρίζετε κάποιο ή κάποια μηχανικό, συστήστε τους στην κόρη σας. Εάν γνωρίζετε έναν προγραμματιστή εφαρμογών, μιλήστε για τη φύση της δουλειάς. Διαβάστε για τη Rachel Carson, την Jane Goodall, τη Rosalind Franklin και τις γυναίκες που έκαναν δυνατή την προσγείωση στο φεγγάρι. Αναδείξτε τις γυναίκες σε αυτούς τους τομείς, ώστε να μπορεί να δει τον εαυτό της και σε αυτούς.

6. Συζητήστε τους τύπους των επαγγελμάτων STEAM

Τα παιδιά συνήθως γνωρίζουν μόνο για τα επαγγέλματα που έχουν δει προσωπικά, σε βιβλία ή σε ταινίες. Μιλήστε στην κόρη σας για το ποιες άλλες δουλειές υπάρχουν χωρίς να την πιέσετε.

Όταν βρίσκεστε στο ζωολογικό κήπο, μιλήστε για τους επιστήμονες που διατηρούν τα ζώα υγιή ή τους μηχανικούς που κατασκεύασαν τα συστήματα νερού. Όταν βρίσκεστε στην παραλία, κάντε μια συζήτηση για τους ανθρώπους που μελετούν τον ωκεανό ή τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την ενέργεια των κυμάτων. Ανατρέξτε στις διάφορες εφαρμογές στο tablet σας και στα προβλήματα που βοηθούν στην επίλυση. Πείτε στην κόρη σας ότι έχουν σχεδιαστεί ηλεκτρικά συστήματα και έχουν κατασκευαστεί γέφυρες, ώστε να μπορεί να αρχίσει να φαντάζεται πώς θα μπορούσε να είναι να κάνει αυτά τα πράγματα.

7. Χρησιμοποιήστε μαθηματικά μέσα στο σπίτι

Οι καθηγητές μαθηματικών έχουν συνηθίσει να ακούν: «Θα τα χρησιμοποιήσω ποτέ;» Αλλά τα βασικά μαθηματικά είναι παντού γύρω μας. Δείξτε στην κόρη σας πόσο χρήσιμο είναι. Μιλήστε για εκπτώσεις και ειδοποιήσεις ή τα cookies σας. Εξηγήστε τις γωνίες στην ξυλουργική ή τις αποστάσεις μεταξύ των φυτών σας στον κήπο ή πώς μπορείτε να αναδιατάξετε τα έπιπλα και να τα κάνετε όλα να ταιριάζουν. Όταν τα μαθηματικά φαίνονται χρήσιμα και φυσιολογικά, είναι λιγότερο πιθανό να τα αποφεύγει.

8. Χρησιμοποιήστε εκπαιδευτικά παιχνίδια και εφαρμογές, αλλά να μην είναι τα μόνα παιχνίδια της

Υπάρχουν εξαιρετικά παιχνίδια για να ενθαρρύνουν τα κορίτσια να ενδιαφέρονται για την επιστήμη των υπολογιστών. Αλλά αν παίζει μόνο με εκπαιδευτικά παιχνίδια, μπορεί να χάσει τη δημιουργικότητα σε άλλα παιχνίδια. Ενθαρρύνετε την να σκεφτεί πώς τα ενδιαφέροντά της μπορούν να συνδυαστούν με ενδιαφέροντες τρόπους.

Αν της αρέσει η επιστήμη και ο χορός, ρωτήστε την πώς μπορεί να τα συνδυάσει. Μπορεί να συνδυάσει τις δεξιότητές της στην κωδικοποίηση με την αγάπη της για το μακιγιάζ, τις χιονόμπαλες ή τα λούτρινα ζωάκια; Η απάντηση είναι σχεδόν πάντα ναι.

9, Ενθαρρύνετέ την να παραμείνει σταθερή στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές της καθώς άλλα κορίτσια αρχίζουν να ενδιαφέρονται για άλλα θέματα

Σε μια ορισμένη ηλικία, τα κορίτσια μπορούν να αρχίσουν να πιστεύουν ότι δεν είναι καλά στα θετικά μαθήματα. Η κόρη σας μπορεί να αρχίσει να μην αισθάνεται σίγουρη για τις μαθηματικές της δεξιότητες ή ότι είναι μία προ-έφηβη που εξακολουθεί να είναι γοητευμένη με τις σαύρες. Χρειάζεται ενθάρρυνση για να είναι ο εαυτός της ούτως ή άλλως.

Μπορεί να αποφασίσει να σταματήσει να μιλάει για τα αγαπημένα της θέματα, αλλά συνεχίστε να την επαινείτε για τη σκληρή δουλειά της και μην την αφήνετε να προσποιείται ότι είναι χαζή για να ταιριάζει με τα άλλα κορίτσια. Διδάξτε της νωρίς ότι αν της αρέσει ένα θέμα, δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο άλλος.

10. Μην την αποθαρρύνετε αν αρχίσει να κλίνει σε κάτι άλλο

Μετά από όλα αυτά, η κόρη σας μπορεί να χάσει ακόμα το ενδιαφέρον της για το STEAM και δεν πειράζει. Αν προσπαθήσετε να αναγκάσετε την κόρη σας να γίνει κτηνίατρος ή αστροναύτης ή μαθηματικός, θα αγανακτήσει. Ή, μπορεί να επιστρέψει στο STEAM μια μέρα αφού βαρεθεί με ό,τι άλλο ενδιαφερόταν για λίγο. Ίσως συνδυάσει το νέο της ενδιαφέρον με τα παλιά.

Μπορείτε να τη βοηθήσετε να γίνει μια γυναίκα που εργάζεται σκληρά για να λύσει προβλήματα και να πειραματιστεί χωρίς να φοβάται την αποτυχία. Αλλά δεν μπορείτε να την κάνετε να ακολουθήσει μια καθορισμένη επαγγελματική πορεία της δικής σας επιλογής. Είναι στο χέρι της να κάνει αυτά τα πειράματα.

Διαβάστε επίσης

Δέρμα με ακμή; Το ιδανικό αντιηλιακό προσώπου που προστατεύει το μικροβίωμα του δέρματος

Αυτή η 33χρονη μαμά έχει 12 παιδιά – Είναι έγκυος εδώ και σχεδόν 17 χρόνια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.