Κοριτσάκι 2 ετών κόλλησε e.coli στις διακοπές του – Πέθανε από εγκεφαλική βλάβη

Η δύο ετών Άλι Μπίρτσαλ, νόσησε από βακτηριακή λοίμωξη e.coli στις διακοπές του και εμφάνισε επιπλοκές μετά τη διαμονή της στο πεντάστερο ξενοδοχείο Crystal Sunset Luxury Resort στην Αττάλεια.

Το 2χρονο κορίτσι πέθανε μετά από διακοπές στην Τουρκία όπου κόλλησε E.coli, σύμφωνα με τις αρχές.

Η οικογένεια του κοριτσιού από το Μάντσεστερ αναγκάστηκε να λάβει τη δύσκολη απόφαση να διακόψει τη μηχανική υποστήριξη της ζωής του παιδιού, όταν επέστρεψε αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη.

Τι έδειξε η έρευνα

Η έρευνα για το θάνατό της, έδειξε ότι η Άλι είχε ένα μοναδικό στέλεχος E.coli το οποίο είχε κολλήσει στην Τουρκία.

Ωστόσο, οι ιατροδικαστές που κατέθεσαν στο δικαστήριο, είπαν πως δεν ήταν δυνατόν να πουν πώς προσβλήθηκε από τα βακτήρια, καταλήγοντας τελικά στο συμπέρασμα πως ο θάνατός της οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Συντετριμμένοι οι γονείς

Η 36χρονη μητέρα της Κέιτι, δήλωσε ότι είναι «ευγνώμων» που έχει κάποιες απαντήσεις και ελπίζει ότι καμία άλλη οικογένεια δε θα υποφέρει όπως η δική της. Μιλώντας σήμερα, η Κέιτι είπε: «Ο τόσο τραγικός και ξαφνικός χαμός της μικρής μας Άλι ήταν σπαρακτικός για όλους μας και είναι ακόμα πιο δύσκολο να σκεφτόμαστε ότι δε θα την ξαναδούμε ποτέ. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, όλοι προσευχόμασταν να τα καταφέρει. Όταν μάθαμε ότι υπέστη εγκεφαλική βλάβη, σοκαριστήκαμε. Η όλη εμπειρία ήταν τραυματική και χάσαμε ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μας. Η Άλι είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Ο θάνατός της είναι κάτι που δε θα ξεπεράσουμε ποτέ».

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 

Η Άλι Μπίρτσαλ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με κράμπες στο στομάχι και διάρροια μετά την επιστροφή της από 10ήμερες διακοπές στο Crystal Sunset Luxury Resort and Spa της Αττάλειας τον Ιούλιο του 2019. Διαγνώστηκε με E.coli – κολοβακτηρίδια που παράγουν Shiga-τοξίνη (STEC).

Στη συνέχεια εμφάνισε αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση του αίματος που συνδέεται με το STEC και μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια και εγκεφαλική βλάβη.

Πέθανε στις 3 Αυγούστου και η νεκροψία διαπίστωσε ότι η αιτία θανάτου της ήταν η εγκεφαλική βλάβη και άλλες επιπλοκές που σχετίζονται με το STEC.

Η υπόθεση εκδικάζεται τώρα στη Βρετανία και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, η οικογένεια της Άλι αρρώστησε κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, τις οποίες είχαν κλείσει μέσω τουριστικού γραφείου. Τα συμπτώματα της Άλι άρχισαν στις 27 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την επιστροφή τους στο σπίτι.

Μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, η Άλι, μόλις διαγνώστηκε με STEC μπήκε σε τεχνητό κώμα την 1η Αυγούστου και κατέληξε δύο ημέρες μετά.

Διαβάστε επίσης

7 ιδέες με αλείμματα για πρωινό – Πόσες θερμίδες έχει το καθένα

Το μήνυμα της Ρούλας Ρέβη που θα σε σηκώσει από τον καναπέ: “Γυμνάσου για εσένα, όχι για το Instagram”

Το θάνατο του έκτου παιδιού από οξεία ηπατίτιδα ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων ΗΠΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.