Ονόματα για δίδυμα μωρά – Πολύτιμες συμβουλές στρατηγικής

Αν δώσετε τα ονόματα των γονιών σας για τα δίδυμα μωρά σας, έχετε βρει τη λύση και δεν χρειάζεται να πολυψάξετε. Αν όμως, δεν θέλετε να δώσετε τα ονόματα των γιαγιάδων και των παπούδων, υπάρχουν κάποιες συμβουλές στρατηγικής που θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε.

Συμβουλές για την επιλογή ονομάτων για δίδυμα μωρά

1. Υπάρχει ένας πειρασμός να δώσετε στα δίδυμα ταιριαστά ονόματα – σκεφτείτε π.χ. την Αριάδνη και τον Ανδρέα ή τον Μάξιμο και τον Αδριανό. Και ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με την επιλογή ονομάτων που έχουν το ίδιο πρώτο γράμμα ή αριθμό συλλαβών, ή είναι ιστορικές μορφές, ίσως είναι συνετό να αντισταθείτε σε πολύ παρόμοια ονόματα, σύμφωνα με το parents.com. Τα παιδιά σας αξίζουν να έχουν ονόματα που είναι τόσο μοναδικά όσο είναι!

2. Βεβαιωθείτε ότι τα ονόματα ρέουν καλά μεταξύ τους. Πείτε τα δυνατά και ακούστε τα προσεκτικά. Τα ονόματα ρέουν καλά ή κάνετε σαρδάμ; Θα λέτε τα ονόματα τους μαζί πολλές φορές, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε ονόματα που είναι εύκολο να προφέρονται μαζί.

3. Σκεφθείτε ένα θέμα. Δεν θέλετε να συνδυάσετε ένα παραδοσιακό όνομα, όπως η Γεωργία, με κάτι πιο αντισυμβατικό, όπως το Ήρα. Βρείτε ονόματα που έχουν παρόμοιο στυλ. Και μην φοβάστε να ακολουθήσετε ένα πιο ανοιχτό θέμα – ένα από τα πιο δημοφιλή σετ ονομάτων για δίδυμα κορίτσια είναι τα ονόματα της Σοφίας και της Ελπίδας – εκτός από γενέθλια θα έχουν και γιορτή μαζί!

4. Λάβετε υπόψη τις πραγματικές σας ανάγκες. Ναι, η Κασσάνδρα και η Καλλίστη είναι υπέροχα ονόματα—μέχρι να τις φωνάξετε όταν τρέχουν στο σούπερ μάρκετ. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιλέξετε μικρότερα ονόματα ή προγραμματίστε εκ των προτέρων υπέροχα ψευδώνυμα, ώστε να μην φωνάζετε συνεχώς “Δίδυμα!” από αγανάκτηση.

5. Επιλέξτε ονόματα που έχουν παρόμοιο στυλ. Μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά δεν θέλετε το ένα αγόρι να έχει ένα κοινό όνομα, όπως Παναγιώτης, ενώ το άλλο Άδωνις.

6. Καθορίστε πώς θα εκχωρήσετε τα ονόματα. Αν και είναι εύκολο για ένα ζευγάρι αγόρι-κορίτσι, θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δύσκολο με δίδυμα του ίδιου φύλου. Π.χ. μπορείτε να αποφασίσετε ότι ο πρωτότοκος θα είναι ο Αλέξανδρος, ενώ ο κατά λίγα λεπτά μικρότερος αδερφός του θα είναι ο Κωνσταντίνος ή να περιμένετε μέχρι να τους δείτε για να αποφασίσετε ποιο όνομα ταιριάζει καλύτερα στο κάθε παιδί.

Διαβάστε επίσης

Μαρζιέχ, Άνμολ, Λάκσμι, Ιωάννα αποδεικνύουν ότι η ομορφιά δεν είναι θέμα εμφάνισης

Τα 11 βήματα του γονιού που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του παιδιού του

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.