Το πρώτο εγχειρίδιο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα

Το εγχειρίδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «WHO Pocket Book of Primary Health Care for Children and Adolescents» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη υποδέχθηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης, Dr. Hans Kluge, την Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικών και Συστημάτων Υγείας των χωρών του ΠΟΥ Ευρώπης, Dr. Natasha Azzopardi Muscat, καθώς και συμβούλους του ΠΟΥ Ευρώπης, μεταξύ των οποίων τον Δρ. Παύλο Θεοδωράκη και τον Dr. Joao Breda.

O Dr. Martin Weber, επικεφαλής του Γραφείου Ποιότητας Φροντίδας του ΠΟΥ στην Αθήνα προχώρησε σε μία εκτενή παρουσίαση του Εγχειριδίου.

Το Εγχειρίδιο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προαγωγής της ψυχικής υγείας για όλα τα παιδιά, καθώς και πληροφορίες που επιτρέπουν στους παρόχους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να προσδιορίζουν και να διαχειρίζονται κοινές καταστάσεις ψυχικής υγείας σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και μέσω παραπομπής, σε συνεργασία με ειδικούς ψυχικής υγείας.

ΠΟΥ: Εγχειρίδιο για την ψηφική υγεία παιδιών και εφήβων

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΠΟΥ για την συγκεκριμένη έκδοση. Ανέφερε ότι το βιβλίο αποτελεί ένα σημαντικό βοηθητικό εργαλείο για τους επαγγελματίες υγείας τόσο στη χώρα μας – και ειδικά για τις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές – όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η υφυπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ολοκληρώνουμε τη μεταρρύθμιση της φροντίδας ψυχικής υγείας στην χώρα μας.

Τα μισά από όλα τα προβλήματα ψυχικής υγείας στην ενήλικη ζωή ξεκινούν κατά τη διάρκεια ή πριν από την εφηβεία και η πανδημία Covid-19 έχει επιδεινώσει την κατάσταση της ψυχικής υγείας πολλών παιδιών και εφήβων.

Οι υπηρεσίες φροντίδας ψυχικής υγείας που παρέχονται εντός της κοινότητας και είναι πλήρως ενσωματωμένες στις κύριες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση, την προστασία και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και ευημερίας των παιδιών και των εφήβων μας.

Σήμερα είχα την τιμή να παραδώσω στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την προκαταρκτική σύνοψη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία της Ελλάδας και στο επίκεντρό του βρίσκεται ένα Πρόγραμμα για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, το οποίο συμπληρώνεται ολοκληρωμένα από το Εγχειρίδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους του ΠΟΥ».

Διαβάστε επίσης 

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με νέους με σύνδρομο Down στην Εθνική Πινακοθήκη

Μυοκαρδίτιδα μετά τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου mRNA – Οι πιθανότητες για παιδιά και εφήβους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.