Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με νέους με σύνδρομο Down στην Εθνική Πινακοθήκη

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down σήμερα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ξεναγήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη μαζί με νέες και νέους από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «η ενασχόληση με την τέχνη είναι πάντα ένας δρόμος απελευθέρωσης και υπέρβασης. Μέσα απ’ αυτόν οι νέοι και οι νέες με σύνδρομο Down δεν εκφράζουν απλώς τα συναισθήματά τους, αλλά ενδυναμώνουν την αυτονομία τους και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους».

Καταλήγοντας, η κ. Σακελλαροπούλου τους συνεχάρη για την γόνιμη προσπάθειά τους και εξήρε τη συνδρομή των φροντιστών τους στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους.

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με νέους με σύνδρομο Down στην Εθνική Πινακοθήκη
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα ξεναγούνται μαζί με παιδιά με σύνδρομο Down, στην Εθνική Πινακοθήκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, Αθήνα Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

Διαβάστε επίσης

Προσφυγόπουλα εκφράζουν όσα νιώθουν με φιγούρες Playmobil και κόβουν την ανάσα

Μητσοτάκης: Θέλω να διασφαλίσω πως ανεξαρτήτως που ζει κάποιος στην Ελλάδα θα έχει ποιότητα στις ιατρικές υπηρεσίες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.