Μητσοτάκης: Θέλω να διασφαλίσω πως ανεξαρτήτως που ζει κάποιος στην Ελλάδα θα έχει ποιότητα στις ιατρικές υπηρεσίες

Στα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Είμαι πάλι πίσω στη δουλειά μετά την περιπέτειά μου με τον COVID

«Είμαι ευτυχισμένος, γιατί είμαι πάλι πίσω στη δουλειά μετά την περιπέτειά μου με τον COVID, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και είναι ασφαλή. Έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε έτι περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το κάνουμε πιο ανθεκτικό αλλά και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της φροντίδας».

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του, στα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μητσοτάκης: Θέλω να διασφαλίσω πως ανεξαρτήτως που ζει κάποιος στην Ελλάδα θα έχει ποιότητα στις ιατρικές υπηρεσίες
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσσει χαιρετισμό με τον περιφερειακό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Η πανδημία ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα του ΕΣΥ. Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον covid μακροπρόθεσμα. Θέλω να διασφαλίσω πως ανεξαρτήτως που ζει κάποιος στην Ελλάδα θα έχει ποιότητα στις ιατρικές υπηρεσίες. Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι οι πλέον ευάλωτοι στην κοινωνία μας, η ψυχική τους υγεία είναι πολύ σημαντική, είναι σημαντικό να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε ό,τι αφορά την ψυχική τους υγεία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, έχουμε την υποχρέωση προς τους Έλληνες πολίτες να ενισχύσουμε περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το κάνουμε πιο ανθεκτικό και να εξασφαλίσουμε ότι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της περίθαλψης», δήλωσε.

Ο κ Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στη φιλοσοφία που διέπει τις αλλαγές στο ΕΣΥ και τόνισε ότι ο ίδιος θέλει να διασφαλίσει ότι “στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το πού μένει κανείς, ανεξάρτητα από το αν έχει πρόσβαση σε περιφερειακό νοσοκομείο ή σε κορυφαίο πανεπιστημιακό νοσοκομείο σε μια από τις μεγάλες πόλεις μας, θα έχουμε ενιαίες προδιαγραφές στην ποιότητα της περίθαλψης». Όπως είπε, «αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζουμε την υγειονομική περίθαλψη ως κάτι συνεχές, ξεκινώντας από τη δημόσια υγεία και την πρόληψη, περνώντας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπου ξεκινάμε μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Επανεξετάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων μας και τη μετανοσοκομειακή φροντίδα», συμπλήρωσε.

«Είμαστε εδώ για να γκρεμίσουμε πρακτικές όπου δεν υπάρχει συνεργασία ή συνεννόηση, κατεστημένα συμφέροντα και όλους εκείνους που δεν βλέπουν την υγειονομική περίθαλψη από την οπτική γωνία του τελικού χρήστη. Και ο τελικός χρήστης είναι ο πολίτης, ο οποίος αξίζει καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, ειδικά σε αυτόν τον περίπλοκο κόσμο μετά την πανδημία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (στα αγγλικά)

 

Στην τελετή των εγκαινίων, ήταν παρόντες ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Επίσης, σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου ώρα 14.30 το μεσημέρι, ο ΠΟΥ σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει το πρώτο Βιβλίο Τσέπης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα παιδιών και νέων σε χώρους πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Το νέο Pocket Book είναι άμεσο αποτέλεσμα ενός αιτήματος από χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια μιας περιφερειακής συνάντησης το 2017 για τον επανασχεδιασμό της υγείας των παιδιών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

– Hans Henri P. Kluge, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη
– Anahit Avanesyan, Υπουργός Υγείας της Αρμενίας
– Alexandru Rafila, Υπουργός Υγείας της Ρουμανίας
– Μίνα Γκάγκα, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Ελλάδας
– Ζωή Ράπτη υφυπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Παρατείνεται η αναστολή για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και μετά τις 31 Μαρτίου

Ανησυχία για την Όμικρον 2 – Οι φόβοι για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.