Ιδέες για μυστικούς κώδικες επικοινωνίας όταν τα παιδιά θέλουν βοήθεια από περίεργες καταστάσεις

Γονείς πρόσφατα μοιράστηκαν τους κώδικες επικοινωνίας που έχουν με τα παιδιά τους όταν εκείνα θέλουν βοήθεια αλλά δεν είναι εύκολο να τη ζητήσουν.

Μυστικοί κώδικες επικοινωνίας βοήθειας

Οι οικογένειες συχνά μοιράζονται αστεία και μυστικές εκφράσεις που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Παιδιά και γονείς έχουν επίσης καθιερώσει emoji και φράσεις όταν π.χ. το παιδί βρεθεί σε μια κατάσταση από την οποία χρειάζεται τη βοήθεια των γονιών του για να βγει χωρίς να φωνάξει, να τσακωθεί κ. λπ.

Μυστικός κώδικας επικοινωνίας το emoji του χοτ-ντογκ

Μια μαμά μοιράστηκε με άλλους γονείς στο Reddit τον κώδικα επικοινωνίας που είχε με το παιδί της. Είχαν συμφωνήσει ότι το παιδί της θα στείλει μήνυμα στο κινητό της με το emoji του χοτ-ντογκ για να την ενημερώσει ότι χρειάζεται βοήθεια.

Αυτό το emoji ήταν ο μυστικός κώδικας επικοινωνίας που είχαν μητέρα και παιδί, όταν το παιδί θέλει να της πει πως «θέλω να γυρίσω σπίτι, αλλά να είναι με δική σου ευθύνη».

Και η μητέρα εξήγησε στους διαδικτυακούς της φίλους ότι: “Υποτίθεται ότι θα έμενε το βράδυ σε έναν φίλο του, οπότε ανησύχησα όταν έλαβα αυτό το μήνυμα αφού είχα ήδη ξαπλώσει για ύπνο. Του τηλεφώνησα και του είπα: “Έπρεπε να τακτοποιήσεις το πλυντήριο πιάτων πριν φύγεις, τώρα έχασες το προνόμιο να ξενυχτήσεις. Θα είμαι εκεί σε πέντε λεπτά, να μαζέψεις τα πράγματά σου».

Ο έφηβος μπήκε στο αυτοκίνητο και η μητέρα του τον ρώτησε τι έγινε. Της είπε ότι «ο παππούς του φίλου του τον έκανε να νιώθει άβολα, αλλά δεν ήξερε πως να πει στον φίλο ότι ήθελε να φύγει». «Μετά με ευχαρίστησε που τον έβγαλα από εκεί», έγραψε και πρόσθεσε: «είμαι ευγνώμων που θυμήθηκε ότι θα πήγαινε αμέσως κοντά του αν χρησιμοποιούσε το emoji».

Άλλοι γονείς στο Reddit επικρότησαν την κίνηση του εφήβου και μοιράστηκαν τα δικά τους μυστικά:

  • Ένας μπαμπάς είπε ότι στην οικογένειά τους έχουν βρει την έκφραση: “Είναι καλά ο παππούς;”. Τον παππού τους δεν τον φωνάζουν ποτέ παππού αλλά Pop-Pop, έτσι δεν υπάρχει σύγχυση στην οικογένεια. Το να ρωτάει κάποιος για την υγεία του παππού και της γιαγιάς είναι αρκετά φυσιολογικό χωρίς να είναι ύποπτο σε περίπτωση που ένα άλλο παιδί ή ενήλικος έβλεπε το κείμενο», σημείωσαν.
  • Ένας άλλος έγραψε: “Δεν πήρα κινητό τηλέφωνο μέχρι το γυμνάσιο, αλλά ο μυστικός κωδικός επικοινωνίας που χρησιμοποιούσα με τους γονείς μου ήταν να τους καλέσω και να τους ρωτήσω: “Ταΐσατε τα ψάρια;” Δεν είχαμε ποτέ ψάρι και οι γονείς μου αμέσως ήταν κοντά μου. Είναι τόσο σημαντικό να έχεις ένα τέτοιο σύστημα με τα παιδιά σου.
  • Άλλος μπαμπάς είπε ότι το κείμενο κώδικα που χρησιμοποιεί ο 13χρονος γιος τους είναι “Άφησα κάτι στον επάνω όροφο, μπορείς να μου το βρεις;”. “Όμως, δεν έχουμε διώροφο σπίτι”, σημείωσαν. “Έτσι ξέρω ότι όταν ο γιος μου μου στείλει τέτοιο μήνυμα ή μας πάρει τηλέφωνο και πει αυτή τη φράση, θα πρέπει επειγόντως να πάω να τον πάρω απ’ όπου είναι. Αυτή η συμφωνία με βοήθησε πολύ στα εφηβικά χρόνια του γιου μου”.
  • «Οι γονείς της συζύγου μου είχαν ένα παρόμοιο υπέροχο σύστημα που το έχουμε πια όλοι στην οικογένεια: το μυθικό αδερφάκι «Phyllis». Το μόνο που έπρεπε να κάνει η γυναίκα μου ή ο αδερφός της ήταν να τηλεφωνήσει και να ζητήσει τη Phyllis. Οι γονείς πήγαιναν και την έπαιρναν, χωρίς ερωτήσεις».

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 30.000 τα κρούσματα κορονοϊού και σήμερα Πέμπτη

Διάσημος ηθοποιός είχε λόξυγγα για 50 ώρες – Δείτε το video

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την απομόνωση και την καραντίνα κρουσμάτων και στενών επαφών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.