Διάσημος ηθοποιός είχε λόξυγγα για 50 ώρες – Δείτε το video

Ο λόξυγγας συνήθως φαίνεται σαν ένα αρκετά αθώο πρόβλημα υγείας…μέχρι να μην σταματήσει. Ο ηθοποιός Dax Shepard αποκάλυψε πρόσφατα ότι πάλευε με τον λόξυγγα για 50 ώρες συνεχόμενα.

Με λόξυγγα για 50 ώρες

Ο 46χρονος παρουσιαστής του podcast του Armchair Expert μοιράστηκε τα νέα σε μια ανάρτηση στο Instagram που περιλάμβανε δύο βίντεο για την κατάστασή του.

Στο ένα, ο Shepard φαίνεται να έχει λόξυγγα ενώ η σύζυγός του, η ηθοποιός Kristen Bell, του έκανε ερωτήσεις για την εμπειρία του. Λέει ότι η κατάστασή του ήταν «αστεία» τις πρώτες 24 ώρες αλλά σταμάτησε να το θεωρεί αστείο αφού είχε πρόβλημα στον ύπνο λόγω του λόξυγγα.

Στο άλλο βίντεο, ο Σέπαρντ προσπάθησε να μιλήσει για το πώς νιώθει ανάμεσα στον λόξυγγα. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν τον διασκέδαζε πλέον η κατάστασή του: «Πιστεύω ότι έχει κλιμακωθεί το πρόβλημα, το οποίο είναι ένα μεγάλο τίμημα που προκαλείται από τον λόξυγγα», είπε.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Shepard ήταν γεμάτα με συμβουλές για το πώς να απαλλαγεί από τον λόξυγγα, ενώ άλλα άτομα ανέφεραν ότι είχαν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις. “Το είχα για τρεις μέρες συνεχόμενα με λίγες μόνο παύσεις. Ξυπνούσα τη νύχτα για να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα και ξεκινούσε ο λόξυγγα. Όταν ήμουν έτοιμος να πάω στο γιατρό τότε σταμάτησε. Ήμουν εξαντλημένος», έγραψε ένα άτομο. “Μπορώ να ταυτιστώ απόλυτα με αυτό. Μετά τη δεύτερη μέρα ήταν μια κόλαση”, είπε κάποιος άλλος.

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν έχετε λόξυγγα που δεν σταματά;

Τι προκαλεί τον λόξυγγα;

Υπάρχουν δύο πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν κάνετε λόξυγγα, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής . Πρώτον, έχετε μια ακούσια κίνηση του διαφράγματος σας, που είναι ένας μυς στη βάση των πνευμόνων σας που χρησιμοποιείται κυρίως για την αναπνοή. Το δεύτερο πράγμα είναι ότι οι φωνητικές χορδές σας κλείνουν γρήγορα, κάνοντας αυτό το χαρακτηριστικό “χικ” .

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν λόξυγγα – από τη γρήγορη κατάποση του φαγητού ή την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών μέχρι το γέλιο. Αλλά ο λόξυγγας μπορεί επίσης να ξεκινήσει και να σταματήσει χωρίς προφανή λόγο.

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό για τον λόξυγγα;

Ο λόξυγγας στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρεί μόνος του, χωρίς ιατρική βοήθεια, λέει στο Health ο Neil Bhattacharyya , MD, Ωτορινολαρυγγολόγος στο Mass Eye and Ear στη Βοστώνη . «Γενικά είναι αυτοπεριοριζόμενος και διαρκεί περίπου μισή μέρα», λέει.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να απαλλαγείτε από τον λόξυγγα, όπως η εισπνοή σε μια χάρτινη σακούλα και η κατανάλωση ενός ποτηριού κρύου νερού.

Αλλά αν ο λόξυγγας σας διαρκεί για 36 έως 48 ώρες ή περισσότερο, ο Δρ Bhattacharyya λέει ότι είναι ώρα να δείτε το γιατρό σας.
Θα πρέπει να καλούν σε βοήθεια νωρίτερα παρά αργότερα, αν ο λόξυγγας συνοδεύεται από συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, εμετός ή πυρετός. Αυτός ο συνδυασμός σηματοδοτεί μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση, όπως μια λοίμωξη ή μια διαταραχή του μεταβολισμού ή του κεντρικού νευρικού συστήματος, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πώς μπορεί ένας γιατρός να βοηθήσει στον λόξυγγα διαρκείας;

Ο γιατρός θα κάνει μια φυσική εξέταση “για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάτι στον λαιμό που θα μπορούσε να το πυροδοτήσει”, λέει ο Δρ Bhattacharyya. Θα ακροαστεί το στήθος και θα εξετάσει το στομάχι για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι φουσκωμένο και γεμάτο αέρια, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει λόξυγγα.

Επίσης ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα, κυρίως μυοχαλαρωτικά, αλλά αν μετά τη λήψη του φαρμάκου το πρόβλημα συνεχίζεται επιβάλλεται περαιτέρω έρευνα με ενδοσκόπηση.

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την απομόνωση και την καραντίνα κρουσμάτων και στενών επαφών

H περίοδος επώασης της Όμικρον είναι περίπου 3 ημέρες – Δείτε τι σημαίνει αυτό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.