Μιλήστε στα παιδιά σας για την ασφάλεια των συναυλιών μετά την τραγωδία στο Astroworld

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά σας για την ασφάλεια των συναυλιών, μετά την τραγωδία στο Astroworld.

Οκτώ νέοι, ηλικίας από 14 έως 27 ετών σκοτώθηκαν, 25 νοσηλεύονται και εκατοντάδες τραυματίστηκαν κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Astroworld που διοργάνωσε ο Travis Scott στο Χιούστον του Τέξας το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου.

Πώς οι γονείς μπορούν να μιλήσουν στα παιδιά για το Astroworld

«Οι νέοι έχουν περισσότερη πρόσβαση στις ειδήσεις από ποτέ και είναι σημαντικό να τους βοηθήσουμε να επεξεργαστούν την τραγωδία που συνέβη στο Astroworld». Αυτό λέει η Yalda T. Uhls , Ph.D., παιδοψυχολόγος και ιδρύτρια της ομάδας νεολαίας Center for Scholars & Storytellers με έδρα το UCLA.

Ακούστε χωρίς να κρίνετε

Εάν αισθάνεστε αβέβαιοι για το πώς να προσεγγίσετε το δύσκολο θέμα, η Δρ. Uhls προτρέπει τους γονείς να μην κρίνουν. “Είναι καλύτερο να μην υποθέσουμε τίποτα και να κρατήσουμε τη συζήτηση ανοιχτή. Ρωτήστε τους αν άκουσαν για την τραγωδία και από πού”, λέει.

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν μιλάτε σε έφηβους για οποιαδήποτε τραγωδία ή βαρύ θέμα είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε σύμμαχος τους για τυχόν ερωτήσεις, ανησυχίες ή σκέψεις που μπορεί να έχουν».

Όταν οι γονείς ξεκαθαρίζουν ότι η πρόθεσή τους είναι να ακούσουν, τα παιδιά τείνουν να ανοιχτούν.

Βοηθήστε τα να διοχετεύσουν τα συναισθήματά τους

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό και αντιδρά με τον δικό του τρόπο σε μια τραγωδία όπως αυτό που συνέβη στο Astroworld. Φροντίστε να επικυρώσετε τα συναισθήματά τους.

Πως να μάθουν να είναι ασφαλή σε συναυλίες

Μιλήστε τους για την ασφάλεια των συναυλιών, ειδικά όταν συρρέουν εκατοντάδες ή χιλιάδες πολίτες.

Ενώ οι διοργανωτές εκδηλώσεων είναι υπεύθυνοι για τη λήψη μέτρων ασφαλείας, δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τραγωδία του Astroworld ως «διδακτική στιγμή», λέει η Δρ. Uhls.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν αισθάνεστε άνετα με το παιδί σας να παρακολουθήσει μια συναυλία, ιδιαίτερα σε ένα μουσικό φεστιβάλ, στο μέλλον.

«Μιλήστε τους για τις ιδέες που έχουν σχετικά με το πώς θα παραμείνουν ασφαλείς και προτείνετε να είναι στο πλάι αντί μπροστά μπροστά», λέει η Δρ Uhls. Όταν το πλήθος αυξάνεται ή όταν μια μεγάλη ομάδα επιχειρεί να μετακινηθεί σε έναν χώρο ταυτόχρονα, μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των ανθρώπων που να μην μπορούν να σηκωθούν ξανά. Το πλήθος και ο μεγάλος συνωστισμός δυσκολεύουν επίσης την αναπνοή, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη πίεση σε μια περιοχή.

Έξοδοι κινδύνου

Μάθετε στα παιδιά να γνωρίζουν τις εξόδους ανά πάσα στιγμή και να συμφωνήσουν για ένα μέρος συνάντησης σε περίπτωση που χωριστούν από τους φίλους τους.

Παθητική εισπνοή ναρκωτικών από χρήση άλλων

Η συζήτηση στα παιδιά σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών — ακόμα και η παθητική εισπνοή από το κάπνισμα άλλων — και η προστασία της ακοής, τους βοηθά επίσης να διατηρούνται ασφαλείς σε μία συναυλία.

Το παιδί σας πιθανότατα έχει ακούσει για την τραγωδία του Astroworld και μπορεί να επηρεαστεί από τα νέα. Οι ειδικοί ενθαρρύνουν τους γονείς να ακούν τα παιδιά τους με μη επικριτικό τρόπο. Να συζητήσουν τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνουν ασφαλή σε μια μεγάλη συναυλία.

Πηγή: parents.com

Διαβάστε επίσης

Η φρικτή δηλητηρίαση που έπαθε 3 φορές ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στη νέα του ταινία

Γκρανόλα: Τι πρέπει να προσέξω

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.