Καταστηματάρχες δεν δέχονται τα self tests των μαθητών – Τι λέει η κυβέρνηση

Καταστηματάρχες δεν δέχονται τα self tests των μαθητών και την σχολική κάρτα, μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Για το ζήτημα αυτό απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ορισμένοι καταστηματάρχες δεν δέχονται τα self tests των μαθητών

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test. Ουσιαστικά βεβαιώνεται ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται. Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες και καταστηματάρχες που δεν δέχονται τα self tests των μαθητών. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα».

Θα υπάρξει ρύθμιση για τη σχολική κάρτα και τo self test

«Θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test», είπε.

Η σχολική κάρτα αποδεικνύει ότι ο μαθητής έκανε self test, μπορεί ένας καταστηματάρχης κι έτσι όπως είναι να το δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία θα δοθούν διευκρινίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, κατέληξε για το θέμα.

Ο κ. Γ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και σε τροπολογία για όσους έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ή θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα την τρίτη δόση και το σύστημα δεν τους αναγνωρίζει.

Σύντομα, θα κατατεθεί σχετική τροπολογία που θα ρυθμίζει το θέμα αυτό από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη Μ. Γκάγκα: Η επιδημία δεν έχει ξεφύγει, υπάρχει plan B

Απόβλητα πανδημίας: 26.000 τόνοι από μάσκες, self test και αντισηπτικά έχουν καταλήξει στη θάλασσα

Διατροφική πυξίδα: Πώς προσδιορίζει τη θρεπτικότητα των τροφίμων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.