Αρκουμανέας: Το 30% των καθημερινών κρουσμάτων κορονοϊού είναι παιδιά

Τα παιδιά και οι έφηβοι ηλικίας από 4 έως 18 ετών αποτελούν το 25-30% των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

Αυτόν τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας παράλληλα ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση αλλά ο χειμώνας είναι μπροστά μας.

«Βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε μία μείωση της επιδημίας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μείωση στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κατά 7% και έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό των τεστ. Κάναμε σαν χώρα 1.300.000 τεστ την προηγούμενη εβδομάδα που είναι ρεκόρ διπλάσιο από το προηγούμενο. Έχουμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης. Οι περιοχές που μας ανησυχούν είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως κάποιες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», είπε και πρόσθεσε ότι η τακτική των τοπικών lockdown θα συνεχιστεί στις κόκκινες περιοχές.

Στάση αναμονής για την επίπτωση από τα σχολεία

Σχετικά με τα μικρά παιδιά και τους μαθητές είπε: «Ανακοινώσαμε ότι είχαμε την πρώτη εβδομάδα 3.500 τεστ τα οποία ήταν το 24% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων.
Αυτή η ηλικιακή ομάδα η 4-18 έχει το 25 με 30% των κρουσμάτων καθημερινά. Είχε μία αύξηση 14%. Θα δούμε και το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζουμε ότι θέλουμε κάποιες ημέρες ή εβδομάδες για να δούμε την επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων. Το πρωτόκολλο μας είναι αρκετά αυστηρό με πάρα πολύ testing».

Επιπλέον ο κ. Π. Αρκουμανέας συμπλήρωσε ότι «η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση, είμαστε στο φθινόπωρο και έχουμε και το χειμώνα. Θυμόμαστε ότι και πέρυσι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε περί τα τέλη Οκτωβρίου. Προετοιμαζόμαστε βλέπουμε ενέργειες που γίνονται και για το ΕΣΥ», είπε ακόμη.

Δεν αναμένεται αύξηση τις επόμενες 2 εβδομάδες

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εκτίμησε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες τα κρούσματα θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα και δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη.

Πρόσθεσε όμως ότι πέρυσι παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε δέκα ημέρες.

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες λέγοντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να περιμένουν να αυξηθούν τα κρούσματα πρώτα: «Το εμβόλιο θα μας σώσει ειδικά τώρα που είναι σε μείωση η πανδημία».

Διαβάστε επίσης

Οι 5άστερες κλινικές του Άδωνη δια χειρός Πλεύρη και η αποχώρηση των Διοικητών

Τι φοβάται ο Υπ. Υγείας, τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους αρνητές γονείς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.