Πόσο κοστίζει η ανατροφή ενός παιδιού στις ΗΠΑ

Για χρόνια, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δημοσίευε μια ετήσια έκθεση για το μέσο κόστος για την ανατροφή ενός παιδιού προς την ενηλικίωση, χωρίς να περιλαμβάνονται τα έξοδα του κολεγίου.

Το 2017 το κόστος δύο γονέων μεσαίου εισοδήματος στις ΗΠΑ για την ανατροφή ενός παιδιού που γεννήθηκε το 2015 ήταν 233.610 δολάρια. Το ποσό αυτό προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό για το 2021 αυξάνεται στα 267.233 δολάρια, με βάση τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικών Στοιχείων για την Εργασία.

«Δεν μπορώ καν να σκεφτώ τόσα χρήματα», είναι η αντίδραση της Leah Groves, ανύπαντρης μητέρας δύο παιδιών στο Μίσιγκαν. Για γονείς όπως η Γκρόουβς, η προοπτική να πληρώσουν τόσα πολλά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους δεν είναι απλώς τρομακτική. Μπορεί να μην είναι καν δυνατό. “Δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά τη φροντίδα των παιδιών”, λέει.

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) διαπίστωσε ότι το 2015, τα μονογονεϊκά νοικοκυριά ξόδεψαν κατά μέσο όρο 172.200 δολάρια – 60.000 δολάρια λιγότερα από τα παντρεμένα ζευγάρια. Όταν προσαρμόζεται στον πληθωρισμό, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στα 196.984 δολάρια ως τρέχον κόστος ενός γονέα για να μεγαλώσει ένα παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν απαραιτήτως τις εμπειρίες όλων των οικογενειών. Υπάρχει μια σειρά περιστάσεων και επιλογών που μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν το κόστος ανατροφής παιδιών. Όπως σημειώνει η Γκρόουβς, “μπορείτε να παρέχετε μια απλή, καλή ζωή με πολύ λιγότερα χρήματα”.

Το USDA κατέληξε στα ποσά αυτά χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ετήσια Έρευνα για τις Καταναλωτικές Δαπάνες. Διαπίστωσε ότι το κόστος της ανατροφής των παιδιών μπορεί επίσης να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή, με τις βορειοανατολικές περιοχές να έχουν το πιο υψηλό κόστος ζωής στις ΗΠΑ.

Για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2015, οι μέσες δαπάνες αναλύονται ως εξής:

Στέγαση: 29%
Τρόφιμα: 18%
Φροντίδα και εκπαίδευση παιδιών: 16%
Μεταφορές: 15%
Υγειονομική περίθαλψη: 9%
Διάφορα: 7%
Ρούχα: 6%

Ετήσιο κόστος

Όσο για το πόσο κοστίζει η ανατροφή και η φροντίδα ενός παιδιού το χρόνο, το USDA εκτιμά ότι το 2021 απαιτούνται 14.846 $ για μία μεσοαστική οικογένεια, δύο γονέων .

Το 2019, η LendEDU, μια διαδικτυακή αγορά για χρηματοοικονομικά προϊόντα, έκανε έρευνα σε 1.000 γονείς που είχαν παιδί ηλικίας 1 και 3 ετών. Ανακάλυψαν ότι οι γονείς ξόδεψαν κατά μέσο όρο 13,186 δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου έτος, αν και το μέσο κόστος ήταν μόνο $ 6.000.

Εν τω μεταξύ, το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής χρησιμοποίησε τα στοιχεία του 2017 για να καθορίσει πόσα πρέπει να δαπανήσουν οι οικογένειες για να διατηρήσουν ένα μέτριο, αλλά επαρκές, βιοτικό επίπεδο.

Στην περιοχή του Λος Άντζελες, η προσθήκη ενός παιδιού σε ένα σπίτι δύο ενηλίκων θα μπορούσε να αυξήσει το ετήσιο κόστος κατά $ 24.236. Ακόμα και στην περιοχή του Κάνσας Σίτι, όπου το κόστος ζωής είναι σημαντικά χαμηλότερο, ένα παιδί θα μπορούσε να προσθέσει 17,869 δολάρια στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ενώ το μέσο κόστος μπορεί να είναι χρήσιμο για σκοπούς προϋπολογισμού, μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια υπερβολικά ζοφερή εικόνα της γονικής μέριμνας. Πολλοί γονείς μπορούν και ξοδεύουν σημαντικά λιγότερα ποσά. “Δεν υπάρχει λόγος να δίνετε στα παιδιά σας αυτό που λέει το Instagram”, λέει η Groves.

Παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος αύξησης ανατροφής των παιδιών

Αν και οι εκτιμήσεις κόστους μπορούν να είναι ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς για τους γονείς, ενδέχεται να υπερεκτιμούν ορισμένα κόστη ενώ αγνοούν άλλα. “Το κόστος ζωής και η οικογενειακή υποστήριξη είναι πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη”, λέει ο Anthony Paul, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του The Hamilton Group, μιας εταιρείας οικονομικού σχεδιασμού στο Greenwood Village, Κολοράντο.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες που είναι πρόθυμοι να κάνουν φύλαξη δωρεάν μπορούν να εξαλείψουν τα έξοδα φροντίδας των παιδιών . Εν τω μεταξύ, οι μηνιαίες πληρωμές υποθηκών και ενοικίου μπορεί να είναι χαμηλότερες για όσους ζουν σε πολιτείες με προσιτή στέγαση , όπως η Νότια Ντακότα και το Μίσιγκαν.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες σε ορισμένες πολιτείες με χαμηλότερο κόστος ζωής. Για παράδειγμα, οι γονείς στο Μίσιγκαν πρέπει να αγοράζουν ρούχα κατάλληλα και για τις τέσσερις εποχές, λέει ο Μάικλ Φόγκουθ, πατέρας έξι παιδιών και ιδρυτής του Foguth Financial Group στο Μπράιτον του Μίσιγκαν. «Με τα παιδιά, πρέπει να αγοράζετε χειμερινές μπότες και παλτά κάθε χρόνο», σημειώνει.

Πηγή: money.usnews.com

Διαβάστε επίσης

Σχολεία και Β. Ελλάδα οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Σακχαρώδης διαβήτης και καρδιά: Μια ιδιαίτερη σχέση

Πιθανά στις αρχές του νέου χρόνου οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 5 ετών – Πότε αναλαμβάνουν οι παιδίατροι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.