Οι Αυστριακοί βρήκαν το… ιδανικό self test για τον παιδικό σταθμό

Στην Αυστρία τα παιδιά εξετάζονται για την Covid-19, τρώγοντας γλειφιτζούρια! Αλλά όχι οποιαδήποτε γλειφιτζούρια, τα ειδικά γλειφιτζούρια αυτοδιάγνωσης του κορονοϊού!

Για να αποφευχθεί η μετάδοση του κορονοϊού μεταξύ των νηπίων, που δεν εμβολιάζονται, ένα αυστριακό εργαστήριο στο νοσοκομείο Κάιζερ-Φραντς-Γιόζεφ της Βιέννης είχε την ιδέα να αναπτύξει αυτήν τη νέα τεχνική.

Το αυτοδιαγνωστικό γλειφιτζούρι δεν μοιάζει με όλα τα άλλα, δεν είναι χρωματιστό, δεν έχει ζάχαρη και πάνω από όλα δεν έχει γεύση! Περισσότερο μοιάζει με μια… υπερμεγέθη μπαντονέτα προσαρμοσμένη σε ένα πλαστικό φιαλίδιο. Ωστόσο, έχει σχεδιαστεί για να κινεί την περιέργεια των μικρών παιδιών που έχουν την τάση να βάζουν αντικείμενα στο στόμα τους. Πρέπει να μείνει στο στόμα 90 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια βυθίζεται σε ειδικό αντιδραστήριο και δίνει αποτέλεσμα σε 15 λεπτά.

To self test με γλειφιτζούρι εφαρμόζεται πιλοτικά σε πέντε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μεταξύ παιδιών ηλικίας από 1 έως 6 ετών, τα οποία θα εξετάζονται τρεις φορές την εβδομάδα.

France24, ΑΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.