Ωνάσειο: Συμμετοχή στο Διατλαντικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικο Κέντρο, στη διαχρονική του προσπάθεια να επιτύχει την αριστεία στην εκπαίδευση, έχει ακόμα μία αναγνώριση ως προς το εκπαιδευτικό του έργο.

O Αναισθησιολογικός Τομέας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, από τις αρχές του 2024 συμμετέχει μετά από πρόσκληση στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διατλαντικού Εκπαιδευτικού Δικτύου (Transatlantic Educational Network-TEN) μαζί με μερικά από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης/Πανεπιστήμιο Harvard, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Yale, το Cleveland Clinic Foundation, το Νοσοκομείο Harefield/Imperial, το Royal Papworth/Cambridge, το Bad Oeynhausen/Ruhr-University Bochum, Oxford University Hospitals, κ.α.

Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε το 2022 με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων σε κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο μεταξύ των Νοσοκομείων που φιλοξενούν Προγράμματα Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας (EACTAIC), όπως το Ωνάσειο που έχει πιστοποιηθεί από το 2018, και των αντίστοιχων Νοσοκομείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

‘Ενας δεύτερος στόχος είναι η προώθηση διαφορετικών προσεγγίσεων στην αναισθησιολογία καρδιάς, θώρακα και αγγείων και η δημιουργία διεθνών δικτύων για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αναισθησιολόγων σε διεθνές επίπεδο.  Το Ωνάσειο, όπως και κάθε συμμετέχον κέντρο, προσκαλεί ομιλητές για να δώσουν μία διάλεξη ο καθένας μέσω πλατφόρμας web. Σε αυτή τη διαδικασία, τα Κέντρα της EACTAIC καλούν τρεις ομιλητές από αντίστοιχα κέντρα των ΗΠΑ και αντίστροφα. Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί η διεθνής ποικιλομορφία και η ανταλλαγή απόψεων.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικο Κέντρο, έχει ήδη φιλοξενήσει δύο ομιλητές από Νοσοκομεία της Αμερικής και αντίστοιχα δύο στελέχη του Τομέα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΩΚΚ έχουν κάνει διαλέξεις.

Διαβάστε επίσης 

Ιακώβου – Ωνάσειο: Η στεφανιαία νόσος αλλάζει, όπως αλλάζουν και οι θεραπείες της

Νόμιζε ότι είχε θλάση από τη γυμναστική, αλλά το σώμα της είχε γεμίσει από θρόμβους αίματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.