Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά: Αντίθετος με την άρση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων

Την αντίθεσή του εκφράζει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ), στην απόφαση του ΕΟΦ να επιτρέψει τις παράλληλες εξαγωγές φαρμακευτικών σκευασμάτων. Προειδοποιεί μάλιστα, για ελλείψεις στα φάρμακα, ενώ σε σχετική ανακοίνωσή, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, δηλώνουν έτοιμοι, ακόμα και για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, υποστηρίζει «οι ελλείψεις των φαρμάκων, είναι ευθύνη άλλων και ΟΧΙ του φαρμακοποιού σου που για να σε εξυπηρετήσει η εργασιακή του καθημερινότητα έχει γίνει αφόρητη». Ευθύνες αποδίδονται διαχρονικά στις  κυβερνήσεις «που αδιαφορούν και δεν αντιμετωπίζουν τα πραγματικά αίτια ή αδυνατούν να διαχειριστούν συγκεκριμένες παραμέτρους, βασικότερη εκ των οποίων είναι οι εξαγωγές χονδρεμπόρων»  αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή.

Επάρκεια 

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα μετά από τις πιέσεις και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δημιουργήθηκε πλατφόρμα καταγραφής των αποθεμάτων. Ο ΦΣΠ σημειώνει, πως «παρά τις προσπάθειες από την πλευρά χονδρεμπορίου-εξαγωγέων με σκοπό την αποτυχία του μέτρου» διαπιστώθηκε ομαλοποίηση. Όμως η άρση της απαγόρευσης 135 φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον Ε.Ο.Φ. ενδεχομένως σύντομα να προκαλέσει πρόβλημα επάρκειας.

Επαγρύπνηση

Γι’ αυτό ο ΦΣΠ καλεί  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον Ε.Ο.Φ. να επαγρυπνούν «ώστε να αντιδράσουν ΑΜΕΣΑ αν προκύψει ανάγκη λόγω περαιτέρω ελλείψεων».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, ζητά για τις κατηγορίες περί «παραπληροφόρησης και τρομολαγνείας» να αποκατασταθούν  ώστε να τεθεί τελεία «στη διαστρέβλωση της αλήθειας στο βωμό του κέρδους». Δηλώνει, τέλος,  ότι τα μέλη του είναι αποφασισμένα να κάνουν ό,τι μπορούν για να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις στο πρόβλημά των πολιτών και  έτοιμα ακόμα και για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης 

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Αντίθετος με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Πώς “μολύνθηκαν” με τη νόσο Αλτσχάιμερ ασθενείς μετά από ιατρική θεραπεία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.