Καθολικό Πάσχα υπό υγειονομικούς περιορισμούς

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο περνούν σήμερα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών υπό υγειονομικούς περιορισμούς για δεύτερη φορά από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Ευρώπη, ολόκληρη η Ιταλία έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη» ζώνη, με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης και με αυστηρούς περιορισμούς.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα απευθύνει σήμερα την ευλογία «Urbi et Orbi» (στην πόλη της Ρώμης και στην οικουμένη), χοροστάτησε προχθές, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, για δεύτερη φορά στην παπική θητεία του στην Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού σε μια πλατεία του Αγίου Πέτρου χωρίς κοινό.

Στη Γαλλία, οι αρχές επιτρέπουν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας τις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών, ενώ από την Τρίτη το πρωί θα τεθεί σε ισχύ αυστηρό lockdown.

Έρημο το ιερό της Λούρδης 

Το μεγάλο ιερό της Παναγίας της Λούρδης στη Γαλλία ήταν σχεδόν άδειο χθες, Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών.

Η υπόλοιπη Ευρώπη πολλαπλασιάζει τα μέτρα προσπαθώντας να περιορίσει τη μετάδοση του ιού, ιδιαίτερα με τα ταξίδια: η Γερμανία ενισχύει για μία ή δύο εβδομάδες τους ελέγχους στα χερσαία σύνορά της.

Μέση Ανατολή

Στη Μέση Ανατολή, ο Λίβανος βρίσκεται σε πλήρες lockdown μέχρι το πρωί της Τρίτης για να αποφευχθεί μια νέα αύξηση των κρουσμάτων σ’ αυτή τη χώρα των έξι εκατομμυρίων κατοίκων.

Αντίθετα στην Ιερουσαλήμ, όπου τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί, εκατοντάδες πιστοί γέμισαν τους δρόμους της Παλιάς Πόλης με την ευκαιρία της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών.

Αμερική

Στον Καναδά, που χθες πέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων του κορονοϊού, ορισμένες επαρχίες έχουν ενισχύσει τους περιορισμούς.

Και στη λατινική Αμερική, όπου η κατάσταση είναι ανησυχητική με περισσότερα από 25 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα Covid-19, αρκετές χώρες ενίσχυσαν επίσης τα περιοριστικά μέτρα.

Στη Βραζιλία, όπου η επιδημία μοιάζει ανεξέλεγκτη, η πόλη του Ρίο ντε Ζανέιρο ανακοίνωσε προχθές, Παρασκευή, ότι παρατείνει ορισμένους περιορισμούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν πληγεί περισσότερο τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και σε αριθμό κρουσμάτων, πανηγυρίζουν για την ταχύτητα του εμβολιαστικού τους προγράμματος, έχοντας εμβολιάσει πάνω από 100 εκατομμύρια άτομα με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.

ΑΠΕ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.