Τι αλλάζει από σήμερα στις μετακινήσεις

Επιτρέπονται από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις, υπό συγκεκριμένους όρους.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται σε άλλο δήμο με το SMS 6 στο 13033, εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας. Θα μπορούν να μετακινούνται μαζί μέχρι 3 άτομα.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, για λόγους φυσικής δραστηριότητας. Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει το μέτρο πιλοτικό, προειδοποιώντας πως θα πάψει να ισχύει εάν παρατηρηθούν μαζικές μετακινήσεις και συνωστισμός.

Λιανεμπόριο από Δευτέρα

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Τα κατατήματα θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click in shop και του click away. Οι καταναλωτές θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 και θα έχουν στη διάθεσή τους 3 ώρες για να ψωνίσουν εντός καταστημάτων – κατόπιν ραντεβού – ή να παραλάβουν προϊόντα που έχουν προπαραγγείλει και προπληρώσει.

Εξαιρέσεις

Από τα παραπάνω «μέτρα αποσυμπίεσης» εξαιρούνται οι περιοχές Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, όπου παρατηρείται έκρηξη επιδημιολογικού φορτίου.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να μην ισχύσει το άνοιγμα διαδημοτικών μετακινήσεων και λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές και να υπάρξει υποχρεωτικός έλεγχος Covid-19 στους εργασιακούς χώρους.

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.