Όλες οι ιατρικές ειδικότητες στο ίδιο τραπέζι – Συνέδριο του ΜΗΤΕΡΑ για τον καρκίνο

Η Επιστημονική Εκπαιδευτική Ογκολογική Εταιρεία «Σκεπτόμενοι Διαφορετικά Ενεργώντας Ογκολογικά» σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, συνδιοργανώνουν το 11ο κατά σειρά ετήσιο διήμερο Συνέδριο «Multidisciplinary Discussions in Oncology», την Παρασκευή 10 & το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Συνέδρια στην Ελλάδα το οποίο έχει καθιερώσει σαν κεντρικό θέμα την συνεργασία των ειδικοτήτων (multidisciplinarity), και έχει στόχο να αναδείξει την αξία της εκπαίδευσης, αλλά και τις εντυπωσιακές εξελίξεις στην ογκολογία, και στην ανοσοθεραπεία, καθώς και τις νέες προοπτικές που προσφέρονται από την εκθετική πρόοδο της βιοτεχνολογίας, γεγονός που δίνει ελπίδα και δυνατότητες στους ασθενείς με καρκίνο.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνέδριου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες αιχμής, από τους 105 καταξιωμένους ιατρούς από διακεκριμένα κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού, να συμμετέχουν σε δημιουργικές συζητήσεις, ώστε μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων, να εξελιχθούν και να προσφέρουν τη βέλτιστη εξατομικευμένη θεραπεία σε κάθε έναν από τους ασθενείς τους.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, Δρ. Αθανασιάδης Ηλίας, τονίζει: «Οι εξελίξεις στην ογκολογία, η ανάπτυξη της τεχνολογίας µε τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει δημιουργήσει δυνατότητες πέραν κάθε προσδοκίας και έχει ήδη αλλάξει την κλινική ογκολογική φροντίδα, καθώς και την κλινική έρευνα. Η εξατομίκευση στη φροντίδα, τα στοιχεία ποιότητας στην ογκολογική πράξη, καθώς και η συγκρότηση και η οργάνωση ομάδας ειδικών στο υψηλότερο επίπεδο είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να καλύψουμε τις απαιτήσεις της εποχής µας».

Η  συμμετοχή στο Συνέδριο είναι ελεύθερη και μοριοδοτείται με 14 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Το Συνέδριο τελεί, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Πνεύμονα.

Διαβάστε επίσης

«Καταιγίδα» επιμολύνσεων από οφθαλμικές σταγόνες: Είναι επικίνδυνες; Ο καθ. Αν. Κανελλόπουλος εξηγεί

Τι σημαίνει να είσαι εσωστρεφής και ποια είναι η σημερινή επιστημονική θεωρία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.