ΠΙΣ: «Όχι βία στις λευκές μπλούζες»- Δράσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Συνάντηση, με τον Υπουργό Υγεία, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με βασικό θέμα συζήτησης την λήψη μέτρων ενάντια στη βία των γιατρών με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού παιδοχειρουργού στο Παίδων «Αγία Σοφία», από συνοδό ασθενούς.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, τοποθέτησε αφίσες στους χώρους του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, δείχνοντας την σύμπλευση της με τους γιατρούς και στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το σοβαρό ζήτημα της προστασίας της σωματικής ακεραιότητας γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι αφίσες, απεστάλησαν από τον ΠΙΣ, στο πλαίσιο επανεργοποίησης της καμπάνιας του για τη βία κατά των ιατρών και με αφορμή πρόσφατο παρόμοιο συμβάν.

Ο ΠΙΣ, λαμβάνει πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και λήψης μέτρων εκ μέρους της Πολιτείας έχοντας μάλιστα ζητήσει συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η ανακοίνωση των παιδιάτρων 

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ένας παιδοχειρουργός του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενούς εξαιτίας της πολύωρης αναμονής του παιδιού και του ατόμου που το συνόδευε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των παιδιάτρων.

«Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, εκφράζουμε την λύπη και τον αποτροπιασμό μας για το πρόσφατο περιστατικό βίας κατά γιατρού, σε δημόσια δομή υγείας. Το περιστατικό αυτό αποτελεί μια ακόμη προσθήκη στον μακρύ και συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο της βίας κατά των επαγγελματιών υγείας.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2023, όταν παιδοχειρουργός, ενώ εκτελούσε υπηρεσία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, δέχθηκε επίθεση και ξυλοδαρμό από συνοδό ασθενούς. Ο επιτιθέμενος, ο οποίος ήταν εξοργισμένος από τον χρόνο αναμονής για την εξέταση του συγγενικού του προσώπου, προκάλεσε χάος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αποφάσισε να επιτεθεί στον πρώτο γιατρό που αντίκρισε.

Ως παιδίατροι, καταδικάζουμε έντονα αυτή την πράξη βίας και ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επαγγελματιών υγείας. Καλούμε τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Καλούμε επίσης το κοινό να σέβεται το έργο των επαγγελματιών υγείας και να κατανοεί τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφό μας και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που έχουν πέσει θύματα βίας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια και την ευημερία τους».

Διαβάστε επίσης 

Ιπποκρατικό Σχολείο και Ορκωμοσία των Αρίστων Ιατρών στην Κω, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ

ΕΟΠΥΥ: Μόνο σε δημόσιες μονάδες υγείας οι εξετάσεις ασφαλισμένων που είναι εκτός ορίων

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.