Self test, πανδημία και οικονομία στη συζήτηση πολιτικών αρχηγών

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η συζήτηση και πολιτική αντιπαράθεση για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού τόσο σε οικονομικό όσο και σε υγειονομικό επίπεδο.

H προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, «σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία», πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, διαδικασία θα ξεκινήσει στις 11:00, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλύει το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Θα ακολουθήσουν οι πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών, με την Φώφη Γεννηματά να έχει επιπλέον δικαίωμα χρόνου εφόσον προκαλεί την συζήτηση. Ακολουθούν οι δευτερολογίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών ενώ ο πρωθυπουργός θα κλείσει με δική του ομιλία τη συζήτηση.

«Πιστεύουμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλουν θετικά, ώστε το αποτέλεσμα της συζήτησης της Παρασκευής να είναι αυτό που προσδοκά ο ελληνικός λαός», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός στην εισηγητική του ομιλία θα αναφερθεί στο «εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία».

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει στην έντονη κριτική που έχουν ασκήσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωράει σε χαλάρωση του lockdown και σε σταδιακά ανοίγματα των τομέων της οικονομίας ενώ καταγράφεται εξαιρετικά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων αλλά και θανάτων. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι αναφορές στη διενέργεια των self tests αλλά και στον εμβολιασμό έναντι του κορονοιού.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.